Ikväll kan Liverpool avgöra ligan till Manchester City om man bortaslår United i dagens möte på Old Trafford. Men då krävs det en riktigt bra insats av Liverpool med tanke på skadeläget och hur säsongen sett ut.

Bra form på Manchester United

Manchester United har endast 1 förlust på de 22 senaste matcherna. Laget har 6 vinster och 1 oavgjord på de 7 senaste så laget går starkt just nu. När man spelade Europa League i veckan så låg man lite illa till i halvtid hemma mot Roma där man låg under med 1-2. Men några justeringar och 45 min senare så hade man förmodligen spelat till sig en finalbiljett efter seger 6-2. Martial och Jones saknas hos hemmalaget. I och med den stora vinstmarginalen mot Roma så borde man kunna ställa ut det starkaste man har här och istället rotera i elvan i returen mot Roma.

Liverpool jag Champions League spel

Så fort man tänkt att Liverpool hittat formen den här säsongen så har det blivit ett bakslag. Nu har laget 3 raka kryss och fjärdeplatsen i ligan som innebär spel i Champions League nästa säsong håller på att rinna dem ur händerna. Förutom att matchen i sig är av stor vikt så är man alltså i stort poängbehov.

Man har just nu 7 poäng upp till Chelsea med 1 match mindre spelad. Londongänget har dock ett tufft spelschema kvar så allt kan fortfarande hända. Men då krävs det seger borta mot United ikväll och det gör matchen än mer intressant. Båda lagen behöver vinna. Liverpool kan dessutom spela hem guldet till City vid seger där Guardiolas gäng har chansen att bli mästare i kavaj.

Skador i hemmalaget: Gomez, Henderson, Kelleher, Matip, Origi och Van Dijk. Phillips är tveksam till spel då han ådragit sig en muskelskada.

Manchester United – Liverpool har avspark 17:30 idag och visas av tv kanalen Viasat Premium och Viaplay.

Vårt speltips

Eftersom båda lagen behöver vinna och där ingen kommer att vara nöjd med oavgjort så tror vi på en öppen historia. Vi hoppas på fotbollsunderhållning där båda lagen går för seger. Inte helt otänkbart att det kommer rassla till i båda målburarna.

Båda lagen gör mål rekas till oddset 1.64 @Unibet. (oddset är löpande och kan komma att ändras).

Övriga matcher Premier League idag:

15:00 Newcastle – Arsenal

20:15 Tottenham – Sheffield United

Speltips premier league