Eftermiddagsmatchen i Fotbolls-EM Sverige – Slovakien är det självklara valet för vad man ska spendera sin tid på en fredag som denna 18/6. Halva Sverige tar garanterat ut några komptimmar under fredagseftermiddagen för att se Sveriges andra EM-match där gruppettan Slovakien nu måste besegras. Skönare inledning på helgen kan vi väl knappast få!

Sverige – Slovakien i Fotbolls-EM har avspark 15:00 fredag 18 juni 2021.

Fotbolls-EM fredag 18 juni 2021

Starta EM-fredagen 18 juni med Sveriges match mot Slovakien 15:00 och övergå sedan till spännande mötet Kroatien – Tjeckien varvid vi avslutar fredagskvällen med den heta storbrittiska drabbningen mellan England och Skottland (Skottland är en riksdel inom Storbritannien)

15.00 Sverige – Slovakien (SVT & SVT Play)
18.00 Kroatien – Tjeckien (SVT & SVT Play)
21.00 England – Skottland (SVT & SVT Play)

Reflektion efter Sveriges EM-premiär

Sveriges EM-premiär mot stornationen Spanien blev en gastkramande tillställning och lite av en nervpers. Spel mot ett mål sammanställer kanske bäst matchbilden.  Allt handlade mer eller mindre om Sverige skulle klara av spanjorernas anstormning där anfallsvåg efter anfallsvåg följde varandra i en aldrig sinande ström under hela matchen. Dock med ett par få undantag, och då var det framförallt Alexander Isak som stod för farligheten med bland annat en stolpträff som mycket väl kunde ha resulterat i ett ledningsmål. Synd också att inte Marcus Berg fick träff på bollen efter en magnifik dribblings-prestation av Isak precis dessförinnan varvid han skickade iväg en smörpass till Mackan. Men vi sträcker oss till att säga synd, och inte skitdåligt eller något av alla andra kraftuttryck som återgetts i sociala medier i efterspelet till detta.

Mackan måste höjas, inte sänkas!

Efterspelet till den ”missen” av Berg är som sagt bara för tråkig läsning. Är säker på att de som fällt dumma kommentarer om Marcus Berg efteråt på sociala medier aldrig har spelat fotboll på någon särskilt hög nivå. Alla vet att även en världsspelare kan missa givna målchanser emellanåt. Särskilt om bollen får den minsta lilla felstuds i ögonblicket av en hundradels sekund innan man ska slå till bollen. Plus överraskningsmomentet att Alexander Isak faktiskt lyckades slå igenom en boll som skar igenom motståndarnas försvarsben på ett nästan anmärkningsvärt perfekt sätt. Nej höj upp istället för att trycka ner, då ingen kritik till en sådan miss kan ge något konstruktivt. Självklart grämde sig Mackan över missen och var naturligtvis oerhört medveten om att han borde ha satt bollen i nätmaskorna där, vilket han också skulle göra 99 av100 gånger. Kan också lova alla, som kastat ur sig skit i sociala medier, att ni definitivt inte hjälper Marcus till att prestera bättre i kommande matcher. Har mycket hellre en mer självsäker Mackan med i truppen än en osäker ”sänkt” spelare som han kanske kommer vara i resten av fotbolls-EM.

Sverige mot gruppledaren Slovakien

Sverige ställs mot ett Slovakien som efter 2-1 vinsten över Polen i sin EM-premiär leder EM-grupp E med full pott poäng. Det kan mycket väl bli så att det kommer stå mellan Sverige och Slovakien om vem som tar andraplatsen i gruppen bakom förmodade gruppvinnaren Spanien. I Slovakiens möte med Polen var det annars polackerna som i stora delar förde matchen. Större polskt bollinnehav, fler målchanser, fler hörnor och inkast. Nästan allt var Polen bättre på, förutom då själva målskyttet. Nu måste Sverige visa att man kan spela fotboll framåt också, mer än att bara försvara sig och dra till med ett enstaka kontringsanfall likt Spanien matchen. På det behöver Sverige förstås också bevisa att man har förmågan att göra mål i en superviktig EM-match som denna.

Tipset Sverige – Slovakien 18/6

Vid en närmare koll hos spelbolagen så håller de samtliga Sverige som ganska stor favorit att vinna över Slovakien. Nu finns det mängder med olika oddsalternativ att tippa på hos dem, men vi väljer ändå att vara lite tråkiga och spelar därför en rak etta på svensk vinst till oddset 1.84 @Unibet här >>

Sverige mot Slovakien i fotbolls-EM 2021

Spela odds hos Unibet med en specialbonus på Sveriges matcher där du inte kan förlora!

EM’s bästa bonuserbjudanden just nu

Odds och livebetting är en spänningshöjare under fotbolls-EM och här är vad vi anser vara Sveriges bästa spelbolag och bonuserbjudanden för tillfället:

Läs också: Spela odds på fotbolls-EM 2021

Blågult är färgerna vi gillar, heja Sverige!