Sicken skit att Ukraina skickade ut Sverige ur fotbolls-EM. Nu får vi istället nöja oss med heta kvartsfinaler utan svensk inblandning. Första lagen att mötas i EM-kvartsfinal är Schweiz mot Spanien fredag 2 juli 2021 med avspark 18:00.

Vi trodde nog att det egentligen skulle bli en match mellan Frankrike och Spanien, men eftersom Schweiz inte gav upp trots underläge 1-3 mot Frankrike i åttondelsfinalen och kom igen på ett anmärkningsvärt sätt så får vi istället se alplandet möta semestersvenskarnas utlandsparadis Spanien (enligt Resebarometern de senaste 5-6 åren innan pandemin).

Kvartsfinaler fotbolls-EM 2021

Tyvärr inget Sverige i kvartsfinalen mot England. Sååå vi hade sett fram emot det! Vi får istället glädja oss åt toppfotboll kommande vecka när kampen om medaljerna börjar närma sig. Kvartsfinalerna i fotbolls-EM 2020/21 spelas såhär:

Fredag 2 juli:
18.00 Schweiz – Spanien (TV4 & C More)
21.00 Belgien – Italien (SVT & C More)

Lördag 3 juli:
18.00 Tjeckien – Danmark (SVT& C More)
21.00 Ukraina – England (TV4& C More)

Det är fortfarande inte försent att tippa odds med massor av olika spelmöjligheter på både fotbolls-EM i stort som på de enskilda matcherna i sig. Läs mer om hur du kan tippa vinnare och spela odds på fotbolls EM här >>.

Schweiz – Spanien tipset 2/7

Schweiz slog överraskande ut guldfavoriten Frankrike i åttondelsfinalen häromdagen. Egentligen kanske vi inte borde vara så överraskade då Schweiz under ganska många år nu varit riktigt starka och befunnit sig högt upp på FIFA-rankingen. Just nu är de dock på 13:e plats så visst var förväntningarna ändå att världstvåan Frankrike skulle vinna. Matchen dem emellan stod 3-3 efter en mäktig upphämtning från det att Paul Pogba just utökat den franska ledningen med ett ruggigt snyggt 3-1 mål. Men den sista kvarten var schweizarna glödheta och producerade två snabba mål som vände på det hela. En resultatlös förlängning avlöstes av straffläggning som fick sitt avgörande efter att den franska storstjärnan Kylian Mbappé missat sin straff.

Spanjorerna tog sig till kvartsfinal också det genom ett nervpiller. Åttondelens finalmotståndare Kroatien hämtade även dem upp ett 3-1 underläge via mål i den 85:e och 92:a matchminuten till 3-3. I förlängningsperioden orkade dock inte kroaterna längre utan Spanien tog över fullständigt och gjorde två strutar till en slutlig vinst med 5-3.

Hur ska vi då spela på kvartsfinalen mellan Schweiz och Spanien? Ja med tanke på relativt målrika tillställningar i åttondelsfinalerna finner vi att ett överspel på antal mål vara intressant. Över 2.5 mål totalt i matchen spelas därför till odds 2.0 @Unibet.

Direkt efter mötet Schweiz – Spanien väntar Belgien – Italien. Skapligt spännande fredagkväll!