Stormöte väntar på Stamford Bridge när serieledande Chelsea tar emot Manchester United hemma på Stamford Bridge. Vi kan inte skriva toppmöte då United är en bit efter den absoluta toppen just nu i tabellen.

Bra form på Chelsea

Det blåser medvind för de blå och har så gjort ett tag nu. Det är beundransvärt vad ett tränarbyte kan göra skillnad för ett lag som hade usel form såhär års förra säsongen. Chelsea sladdade på en tionde plats i tabellen på ungefär samma sätt som situationen är i Manchester United just nu. Sen Thomas Tuchel tog över Chelsea har allt gått vägen i princip.

Man klättrade från en dåvarande 10:e plats och lyckades ta sig till Champions League innan ligan summerades. Chelsea vann dessutom Champions League och nu till den här säsongen toppar man Premier League efter 12 spelade omgångar. Är det något som Tuchel fått ordning på så är det försvarsspelet. Efter totalt 17 spelade matcher i Premier League och Champions League har Chelsea endast släppt in 5 mål. Man har hittat en formation som spelarna känner sig trygga i oavsett vem som startar.

Tuchel har roterat friskt och det verkar vara en trupp i harmoni där alla får känna sig delaktiga. Chelsea kommer från seger borta mot Leicester i ligan med 0-3 och vinst i Champions League i veckan över Juventus med 4-0 hemma. Chelsea har 9 vinster och 1 oavgjord på de 10 senaste matcherna.

Bra start för Carrick

Manchester United hade till slut inget val att byta ut Ole Gunnar Solskjaer som tränare. Norrmannen som tog över efter Mourinho gjorde det okej inledningsvis med United. Den här säsongen har i princip allt gått fel. Förlusten borta mot Watford med 4-1 blev droppen för ledningen och Solskjaer fick lämna. Det pratas mycket om tränaren när det blir såhär och mycket har handlat om att norrmannen tappat omklädningsrummet. Spelarna har dock minst lika stort ansvar. Laget är fullt av högt betalda stjärnor och de har inte levt upp till Manchester Uniteds forna status.

Spelet har hackat rejält och man har sett uddlösa ut. Ronaldo hade en fin period till en början när han anlände men har sedan dalat formmässigt. Portugisen kan fortfarande avgöra matcher och kan bli den nyckel som krävs för att vinna på Stamford Bridge. Michael Carrick som tagit över laget tillfälligt fick en fin start efter seger borta mot Villareal med 1-2 i veckan. I veckan blev det också klart att Ralf Ragnick tar över Manchester United fram till sommaren men han har inte hunnit ansluta än. Därför kommer Carrick fortsatt att leda laget mot Chelsea.

Maguire missar matchen efter sitt röda kort senast. Varane och Pogba är långtidsskadade. Cavani är osäker till spel och testas sent.

Speltipset

Chelsea är stabilare och hetare för tillfället. United med Carrick vid rodret kommer inte ändra särskilt mycket i sitt spel. Laget kommer backa hem och försöka hitta Ronaldo på kontringar i sitt spel. Chelsea känns dock för starka och vårt speltips känns klart.

Vi tippar rak hemmaseger på Chelsea till oddset 1.58 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

Chelsea – Manchester United har matchstart 17:30 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Missa inte heller att titta på Zlatan idag genom att streama dagens match Milan – Sassuolo live med matchstart kl. 15:00!

Speltips premier league