Våren är på ingång och i samband med näktergalens sång i södra Sverige så hittar vi RB Leipzig Atalanta som vårt speltips i kvällens Europa League. Det lär ljuda lika högt på de tyska läktarna som när näktergalen ljuder om natten. Räkna med hög decibel på Red Bull Arena.

RB Leipzig är ruggit bra!

Slutspelet i Europa League är här och vi håller tyska RB Leipzig som en av favoriterna förutom Barcelona att vinna turneringen. Kanske är det för att vi har svenskt hjärta kring Forsberg och laget som vi hyllar det tyska laget. Statistiken just nu för Leipzig är 9 segrar och 3 oavgjorda på de 12 senaste. Senast slog man Borussia Dortmund med 1-4 borta i en match där Forsberg inledde på bänken.

Att just Forsberg ibland hamnar på bänken talar om vilken bred och bra trupp Leipzig har. Man ställer också upp med varierande formationer i olika matcher vilket gör att motståndarlaget har svårt att veta hur tyskarna tänkt ställa upp på förhand.

Leipzig – Atalanta speltips

Atalanta är en väldigt bra motståndare som fått allt bättre status i Europa de senaste åren. Med det sagt kommer det antagligen bli en jämn tillställning över två matcher, men hemmamötet det tar RB Leipzig hand om.

Vi tippar rak etta på Leipzig till oddset 1.78@Unibet.

Leipzig Atalanta har matchstart 18:45 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Kvällens Europa League matcher

18:45 RB Leipzig – Atalanta
21:00 Braga – Rangers
21:00 Eintracht Frankfurt – Barcelona
21:00 West Ham – Lyon

Europa League speltips