I helgen är det dags för Kanadas Grand Prix i Formel 1. Vilken tv kanal som visar loppet kan du läsa mer om lite längre ner!

Circuit Gilles Villeneuve

Motorstadion och banan där Kanadas Grand Prix kommer avgöras heter Circuit Gilles Villeneuve. På grund av pandenmin så har loppet blivit inställt två år i rad. Senaste gången Formel 1 loppet gick av stapeln var 2019 och då var det Lewis Hamilton som hanterade banan bäst i sin Mercedes. Hamilton brukar trivas på Circuit Gilles Villeneuve där han segrat de 4 av de 5 senaste gångerna som loppet körts. I år ser det dock ut att bli tuff konkurrens från Red Bull. Både i loppet i sig men även om slutsegern då Red Bull bilarna går bäst just nu.

Tabellställning Formel 1 2022

En tabell ljuger aldrig heter det ju och vi kan konstatera att Red Bull verkligen fått till sina bilar till den här säsongen. Max Verstappen toppar formel 1 tabellen med sina 150 inkörda poäng. På andra plats hittar vi Sergio Perez på 129 poäng. Båda förarna tillhör Red Bull. Lewis Hamilton hittar vi först på en 6:e plats med 62 inkörda poäng.

1 Max Verstappen NED RED BULL RACING RBPT 150
2 Sergio Perez MEX RED BULL RACING RBPT 129
3 Charles Leclerc MON FERRARI 116
4 George Russell GBR MERCEDES 99
5 Carlos Sainz ESP FERRARI 83
6 Lewis Hamilton GBR MERCEDES 62
7 Lando Norris GBR MCLAREN MERCEDES 50
8 Valtteri Bottas FIN ALFA ROMEO FERRARI 40
9 Esteban Ocon FRA ALPINE RENAULT 31
10 Pierre Gasly FRA ALPHATAURI RBPT 16
11 Fernando Alonso ESP ALPINE RENAULT 16
12 Kevin Magnussen DEN HAAS FERRARI 15
13 Daniel Ricciardo AUS MCLAREN MERCEDES 15
14 Sebastian Vettel GER ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 13
15 Yuki Tsunoda JPN ALPHATAURI RBPT 11
16 Alexander Albon THA WILLIAMS MERCEDES 3
17 Lance Stroll CAN ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 2
18 Zhou Guanyu CHN ALFA ROMEO FERRARI 1
19 Mick Schumacher GER HAAS FERRARI 0
20 Nico Hulkenberg GER ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 0
21 Nicholas Latifi CAN WILLIAMS MERCEDES 0

Tidsträningen talar för Verstappen

Tidsträningen inför söndagens lopp är i full gång och återigen är det Verstappen som är allra snabbast. Sergio Perez har inte lyckats lika bra hittills men har så klart möjlighet att köra upp sig. Tidsträning 3 inför Söndagens lopp startar idag Lördag klockan 19:00 och visas av tv kanalen Viasat Motor. Du ser även träningen vi live streaming hos Viaplay. Kvalet startar ikväll Lördag klockan 22:00 och visas av tv kanalerna Viasat Motor och Viasat Ultra. Även kvalet kan du se via live stream och Viaplay.

Söndagens lopp

Max Verstappen är storfavorit att vinna Kanadas Grand Prix. Vinnaroddset på Verstappen är låga 1.53 i dagsläget. Mycket kan hända inom motorsport och man kan aldrig vara säker då ett litet misstag kan innebära att bilen inte tar sig i mål. Söndagens lopp startar 20:00 och visas av tv kanalerna Viasat Motor, Viasat Ultra och stream hos Viaplay.

Vi ser fram emot en rykande motorhelg! Vem tror ni vinner Kanadas Formel 1 lopp?

Formel 1 Kanadas Grand Prix