Manchester City mot Manchester United i ett hett derby på Etihad Stadium. Vi har speltipset klart för oss, häng med!

Manchester City har fått upp ångan

Efter en lite trevande start ur Manchester Citys ögon mått mätt så har man nu fått upp ångan rejält. En viss Haaland öser in mål och har slagit flera målrekord under sin inledande period på de brittiska öarna. 11 mål på 7 matcher i Premier League är fler mål än vad många spelare mäktar med på en hel säsong.

Grealish, Foden och Haaland fick förtroendet senast borta mot Wolves. En tidig utvisning hos vargarna gjorde att det blev en enkel seger för City där slutresultatet skrevs till 0-3. De Bruyne ser allt bättre ut och är i form. Han är en av de viktigaste spelarna för Citys lagbygge.

Vet Erik Ten Haag vad som väntar?

Efter en katastrofal start i ligan så har Manchester United gjort det bra. Maguire har bänkats till förmån för Varanne. Linderlöf har varit lite småskadad inledningsvis men har i alla fall varit med i truppen de senaste matcherna. Förra säsongen slutade det här mötet 4-1 till Manchester City.

Om Erik Ten Haag väljer att pressa högt så tar han så klart en stor risk att laget blir straffat. Är det något som City kan så är det att spela sig ur en hög press. Första kvarten blir väldigt avgörande då Utd måste fokusera på att stå emot Citys offensiv.

Speltips Manchester City Manchester United

Vårt speltips bygger på att vi kommer få se en rivstart på matchen. Inget av lagen kommer avvakta då det är tidigt på säsongen och så att säga ingen livsviktig match som på intet sätt är avgörande. Manchester City brukar rivstarta hemma och det är ofta vi får se mål tidigt i lagets hemmamatcher. Vårt speltips är att vi får se ett mål i matchen den första kvarten till oddset 2.55 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras)

Manchester City – Manchester United har matchstart 15:00 och visas av tv kanalen Viasat sport premium och Viaplay.

Speltips Premier League 2022-2023