Mäktigt El Clásico är på väg, titta på Real Madrid – Barcelona stream ifrån Copa del Rey semifinalmötet torsdag 2 mars 2023. Det är första omgången i ett dubbelmöte som ska avgöra vilket av lagen som får spela spansk ligacupfinal senare i vår. Streama Real Madrid – Barcelona live direkt på Unibet här >> med avspark 21:00.

Real Madrid – Barcelona tipset 2/3

Barcelona leder La Liga med sju poäng före ligatvåan Real Madrid. Men Barca åkte överraskande på däng med 1-0 i senaste ligamötet med femtonde placerade Almeria. Real Madrid laddade å sin sida upp inför El Clásico med att spela oavgjort 1-1 mot lokalkonkurrenten Atletico Madrid. Vi ser in i spåkulan inför El Clásicot och tycker oss se en målsnål tillställning. Vi tippar på under totalt 2.5 mål i matchen till odds 1.97 @ Unibet.

El Clásico historia

El Clásico är namnet på fotbollsmatchen som spelas mellan de två viktigaste lagen i Spanien: Real Madrid och Barcelona. Det är samtidigt en av de viktigaste matcherna i fotbollsvärlden och har en rik historia som går tillbaka till tidigt 1900-tal.

Den första Clásico spelades den 13 maj 1902 och var en vänskapsmatch som slutade med Barcelonaseger med 3-1. Sedan dess har de två lagen ställts mot varandra vid ett flertal tillfällen, både i ligamatcher och i nationella och internationella tävlingar.

Real Madrid mest framgångsrikt i inbördes jämförelse

Genom sin historia har Real Madrid vunnit fler titlar än Barcelona. Men de senaste åren har det varit en större rivalitet mellan de två lagen på grund av den höga kvaliteten på spelarna som har varit en del av fotbollsklubbarna. Några av de mest framstående spelarna i El Clásicos historia inkluderar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Ronaldo (Brasilien), David Beckham, Zinedine ”Zizou” Zidane, Luis Figo, Thierry Henry, Alfredo Di Stéfano, Johan Cruyff, Xavi Hernández och Andrés Iniesta. Men även svenska fotbollsikoner som Patrik ”Bjärred” Andersson, Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic har spelat i Barca.

El Clásico har också bevittnat några av de mest minnesvärda ögonblicken i fotbollshistorien. Som exempelvis Lionel Messis mål i UEFA Champions League-finalen 2011, eller den berömda upphämtningen av Barcelona under säsongen 2016-2017, då de vann med 2-3 på Santiago Bernabéu-stadion efter att hämtat igen en 2-0 ledning för Real Madrid.

Sammanfattningsvis är El Clásico en av de mest populära matcherna i fotbollsvärlden, med en rik historia full av spännande ögonblick och spelare i världsklass.

Oddsbonusar i världsklass, ta för dig bara