Blåvitt möte i Svenska fotbollscupen 5 mars 2023 avgör gruppspelet i grupp 7 när IFK Göteborg – IFK Norrköping möter varandra med matchstart kl. 15:15. Spela odds på Svenska fotbollscupen 2023 hos:

IFK Göteborg – IFK Norrköping historia

IFK Göteborg och IFK Norrköping är två professionella fotbollsklubbar med säte i Sverige. De har en långvarig rivalitet och har mött varandra flera gånger i olika ligamatcher och cupmöten.

IFK Göteborg, även kallat Blåvitt (De blåvita), grundades 1904 och har vunnit 18 allsvenska titlar, svensk fotbolls högsta nivå samt två UEFA-cuptitlar. IFK Norrköping, grundat 1897, har vunnit 13 allsvenska titlar och en UEFA-cuptitel.

De senaste åren har IFK Göteborg inte varit lika framgångsrika som tidigare, och de har inte vunnit den allsvenska titeln sedan 2007. De har dock fortfarande varit ett konkurrenskraftigt lag och har slutat på den övre halvan av ligan de senaste åren säsonger.

IFK Norrköping har varit mer framgångsrika de senaste åren och vunnit den allsvenska titeln 2015 och 2018. De slutade även på den övre halvan i ligatabellen säsongen 2021.

När dessa två lag möter varandra är det vanligtvis en tätt omtvistad match där båda lagen kämpar hårt för att vinna. Rivaliteten dem emellan ger extra krydda till matchen, och matcherna är alltid mycket efterlängtade av fansen.

Tipset Göteborg – Norrköping 5/3

IFK Göteborg måste vinna för att bli gruppvinnare och därmed ta sig vidare till slutspelsmatcherna i Svenska cupen i fotboll 2023. Annars är det IFK Norrköping som tar sig vidare. Vi spelar på att bägge lagen gör mål till odds 1.68 @ Unibet.

Svenska fotbollscupen 5 mars 2023

Matcher i Svenska Cupen 2023 söndag 5 mars:

13:00
Kalmar FF – Helsingborgs IF
Malmö FF – Degerfors IF
Skövde AIK – IFK Luleå
Trelleborgs FF – Onsala BK
15:15
IFK Göteborg – IFK Norrköping
Utsikten – GAIS
17:30
Hammarby IF – GIF Sundsvall
IK Brage – Norrby IF

Svenska fotbollscupen

Svenska Cupen i fotboll, eller Svenska fotbollscupen, är en årlig knockout fotbollstävling i Sverige. Tävlingen är öppen för alla svenska fotbollsklubbar, från den högsta professionella nivån, Allsvenskan, till de lägre ligorna.

Tävlingen hölls första gången 1941 och har sedan dess blivit en av de mest prestigefyllda fotbollstävlingarna i Sverige. Vinnaren av tävlingen kvalificerar sig till UEFA Europa Conference League.

Tävlingens format innebär en serie av enkel-elimineringsrundor, med lag från lägre ligor som ställs mot lag från högre ligor. De första omgångarna är vanligtvis regionaliserade för att minska resekostnaderna och säkerställa att mindre team har en chans att gå vidare.

Tävlingen börjar vanligtvis på sommaren, med finalen i maj året därpå. Finalen hålls vanligtvis på en neutral plats, och vinnaren tilldelas Svenska Cupens trofé.

Några av de mest framgångsrika lagen i tävlingens historia är bland annat AIK, IFK Göteborg, Malmö FF och Helsingborgs IF, som alla har vunnit cupen flera gånger. De nuvarande innehavarna av Svenska Cupen är Malmöm FF som vann säsongen 2021-22 genom att besegra Hammarby IF i finalen.

Spela odds på Vasaloppet 5 mars 2023

Vasaloppet är en av världens äldsta och längsta skidtävlingar, som äger rum årligen i Dalarna i Sverige. Tävlingen har en rik historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet.

Historien om Vasaloppet börjar år 1520, när Gustav Vasa flydde från norska ockupationsstyrkor och åkte skidor från Sälen till Mora för att samla trupper för att befria Sverige. Denna händelse har sedan dess firats som en nationell symbol för frihet och självständighet.

90 km från Sälen till Mora

År 1922 arrangerades det första Vasaloppet som en hyllning till Gustav Vasas bedrift. Loppet sträcker sig över 90 km från Sälen till Mora och är en av de mest prestigefyllda skidtävlingarna i världen. Det första loppet lockade 119 deltagare, men har sedan dess vuxit till att bli en av de största årliga sportevenemangen i Sverige, med tusentals deltagare från hela världen.

Vasaloppet har genom åren också blivit en viktig kulturell händelse, med traditionella kläder och musik som en del av evenemanget. Tävlingen har också inspirerat andra liknande evenemang runt om i världen.

Idag är Vasaloppet en av de mest välkända skidtävlingarna i världen och lockar deltagare från hela världen. Loppet sänds också på tv och drar en stor publik. Vasaloppets historia är en viktig del av Sveriges kultur och tradition och fortsätter att vara en symbol för frihet och självständighet.

Spela odds på Vasaloppet 2023 hos: