Speltips inför Tottenham – Milan i Champions League är vårt huvudmål denna onsdag 8 mars 2023. Förutom Tottenham – Milan spelar också Bayern – PSG, bäggge med matchstart 21:00.

Speltips 8/3: Tottenham – Milan

Vi kan börja med att konstatera att vi inte kommer får se någon Zlatan Ibrahimovic i Milans uppställning mot Tottenham. Eftersom Milan inte är registrerad i truppen kommer han inte att kunna spela i Champions League-slutspelet överhuvudtaget.

Men vi kan inte låta bli att se Zlatans inblandning i Milans eventuella framgångar i Champions League den här säsongen. Detta fastän han inte spelat många minuter i ligaspelet den här säsongen. Men han är fortfarande en viktig förebild och bsägs bidra till fokus och målmedvetenheten i laget.  I Tottenham har vi en annan svensk som vi högst troligen kommer få se i spel mot Milan, Dejan Kulusevski.

Milan har 1-0 att gå på ifrån första mötet i Italien. Men det kommer krävas mycket för att försvara sig mot ett anstormande Tottenham på ett fullsatt Hotspur Stadium i London. Däremot tror vi inte på många mål i matchen. Vi lirar därför under 2.5 mål totalt till odds 1.84 @ Bet365.

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet men kan komma att ändras.

Tottenham Hotspur’s historia

Tottenham Hotspur, allmänt känd som Spurs, är en professionell fotbollsklubb baserad i London, England. Klubben grundades 1882 och har en lång och anrik historia inom engelsk fotboll.

Tottenham Hotspur har vunnit 2 engelska ligatitlar, 8 FA-cuper, 4 ligacuper och 2 UEFA-cuper. Klubben har även kvalificerat sig till UEFA Champions League vid flera tillfällen och tagit sig till final säsongen 2018-19.

Tottenham Hotspur har haft många anmärkningsvärda spelare genom sin historia, inklusive Jimmy Greaves, Glenn Hoddle, Paul Gascoigne, Teddy Sheringham, Gareth Bale och Harry Kane, som är klubbens ledande målskytt genom tiderna.

Klubben spelar sina hemmamatcher på Tottenham Hotspur Stadium, som har en kapacitet på över 62 000 åskådare. Klubbens färger är vit och marinblå, och dess märke har en tupp som står på en fotboll.

AC Milan historia

AC Milan är en italiensk professionell fotbollsklubb baserad i Milano, Italien. Det grundades 1899 och har en rik historia inom sporten, efter att ha vunnit många italienska liga- och cuptitlar samt internationella cuptitlar.

Milan har vunnit 18 Serie A-titlar, 5 Coppa Italia-titlar och 7 Supercoppa titlar. De har också vunnit UEFA Champions League 7 gånger, UEFA Super Cup 5 gånger och FIFA Club World Cup 1 gång.

AC Milan har haft många fantastiska spelare genom sin historia, inklusive Gre-No-Li Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm, Franco Baresi, Paolo Maldini, Ruud Gullit, Marco van Basten, Andriy Shevchenko, Kaka och inte minst Zlatan Ibrahimovic.

Klubben spelar sina hemmamatcher på San Siro-stadion, som den delar med sina stadsrivaler Inter Milan. Klubbens färger är röda och svarta, och dess märke har de ikoniska röda och svarta ränderna med en sköld i mitten som innehåller bokstäverna AC och ett djävulsansikte.