Champions League har nått semifinalstadiet och på onsdagskvällen 10 maj har vi ett häftigt Milanoderby på San Siro. AC Milan som hemmalag tar emot Inter Milan som bortalag i den första semifinalomgången. Vi har granskat oddsen inför matchen och ger dig här våra mest rekommenderade spel på Milan – Inter 10/5.

Speltips Milan – Inter 10 maj

Det är fortfarande oklart vad framtiden innebär för den magnifika gamla Stadio Giuseppe Meazza, även känd som San Siro. För närvarande är fotbollsstadion planerad att rivas 2024 och ersättas av en glänsande ny fotbollsarena med en kapacitet på 60 000 personer och prislappen är på 800 miljoner dollar. Det har till och med talats om att Milan och Inter eventuellt kommer att bygga sina egna arenor och avsluta det gemensamma användningsavtalet som funnits sedan 1947, när Inter flyttade över från Arena Civica. Med det i åtanke kan dessa semifinalmatcher vara de sista stora mötena som hålls på denna älskade och historiska idrottsarena.

Favoriter och odds i mötet Milan – Inter

AC Milan är hemmalaget idag, men de startar som underdogs, medan Inter är vinnarfavoriter till oddset 2.63 @ Unibet. Oavgjort ger bara oddset 3,15, vilket visar hur jämn bookmakers tror att denna match kommer att bli.

Rossoneri ligger två poäng bakom Inter i ligan och har förlorat de senaste två mötena mellan lagen, men Milan eliminerade ligamästarna Napoli i förra rundan (kvartsfinalen) och utgör en stor hotfaktor.

I Nerazzurri innehar för närvarande den fjärde Champions League-platsen, men de hoppas att den blir irrelevant då de  kvalificerar sig automatiskt om de vinner Champions League.

Inter är det senaste italienska laget som uppnådde bedriften att vinna Champions League, då får vi se tillbaka till 2010, men det kommer garanterat att finnas ett Milan-baserat lag i finalen i Istanbul den 10 juni.

Frånvarande spelare i Milan och Inter

Zlatan Ibrahimovic är den enda bekräftade frånvarande spelaren för AC Milan enligt Stefano Pioli. Men han är nog mer bekymrad över yttern Rafael Leão som tvingades utgå efter 11 minuter i Milans 2-0-vinst över Lazio i senaste ligamatchen.

Simon Inzaghi är utan Milan Skriniar, Dalbert och Robin Gosens, men den sistnämnde kan eventuellt hinna återhämta sig i tid till returmötet nästa vecka.

Tipset inför Champions League drabbningen

Två av de tre mötena mellan dessa gamla rivaler den här säsongen har slutat med många mål, men en semifinal i Champions League är en helt annan sak och vi tror att vi kommer få se ett mer försiktigt och avvaktande spel idag, en rent ut sagt målsnål tillställning. Under 2,5 mål tippas till odds 1.66 @ Unibet.

Speltips Milan - Inter 10/5: Målsnålt på San Siro