Internationella lotterier ger chansen att delta i dragningar från hela världen. Detta utökar inte bara spelarnas valmöjligheter, utan ger dem även chansen att vinna större jackpottar som de annars inte skulle haft tillgång till. Här kommer vi beskriva lite mer om vad lotterier kan erbjuda dig när du spelar utanför Sveriges gränser.

Svenskt Spel tilpsar om lotto

Enorma vinster till ensamma vinnare på internationella lotterier. Läs mer längre ner i artikeln:

Lotto i Sverige

Svenska Spel är det statligt ägda spelbolaget i Sverige, och de erbjuder olika typer av lotterispel, inklusive Lotto. Kortfattat så handlar Svenska Spels lotto om följande:

 1. Lottospel: Lotto är ett av de mest populära lotterispelen i Sverige. Det innebär att spelarna väljer 7 nummer mellan 1 och 35.
 2. Dragningar: Lotto-dragningar äger vanligtvis rum två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar.
 3. Joker: Utöver att spela på Lotto kan du också välja att spela på Joker, en extra dragning som ger dig chansen att vinna ytterligare priser.
 4. Vinstchanser: Vinstchanserna varierar beroende på hur många nummer du har rätt och hur många rader du spelar. Det finns flera vinstnivåer med olika priser.
 5. Spel på nätet: För att spela Lotto och andra spel från Svenska Spel kan du besöka deras webbplats eller använda deras mobilappar för att köpa lotter och följa dragningarna.
 6. Priser och utbetalningar: Om du vinner på Lotto eller Joker, måste du följa de anvisningar som ges av Svenska Spel för att hämta din vinst. Priserna varierar beroende på antalet rätt nummer och andra faktorer.
 7. Ansvarsfullt spelande: Det är viktigt att komma ihåg att spel är ett hasardspel och att oddsen för att vinna är låga. Spela ansvarsfullt och sätt en budget för ditt spelande.

Det finns så klart andra typer av lottodragningar i Sverige men där Svenska Spels är den största lottodragningen och mest kända bland svenska folket. En ensam vinnare brukar vinna några miljoner och det är så klart mycket pengar. Men är du intresserad av de riktigt stora jackpottarna så ska du vända blickarna till den internationella marknaden. Här bidrar alla länders lottospelare till den enorma jackpotten. Alla spelares insatser blir en del av vinstsumman.

Internationella lotterier

Internationella lotterier är lotterier som är tillgängliga för spelare över hela världen och inte begränsade till ett specifikt land eller område. Här kommer vi beskriva mer internationella lotterier och fördelar med att spela lotto online. Dessa lotterier erbjuder ofta mycket större jackpottar än nationella eller regionala lotterier, vilket gör dem attraktiva för många människor runt om i världen. Här är några exempel på kända internationella lotterier:

 1. Powerball: Powerball är en av de mest kända internationella lotterierna och spelas i flera amerikanska stater. Jackpottarna i Powerball kan bli enorma, och dragningarna äger rum två gånger i veckan.
 2. Mega Millions: Mega Millions är en annan populär amerikansk lotteri. Det har också stora jackpottar och håller dragningar regelbundet.
 3. EuroMillions: EuroMillions är ett av de mest populära internationella lotterierna i Europa och spelas i flera europeiska länder. Det erbjuder stora priser och har en speciell dragning känd som ”Superdraw” med ännu större jackpottar.
 4. El Gordo: El Gordo är en spansk jullotteri som erbjuder enorma prispotter under den årliga jultiden. Det är känt för att ha en av de största jackpottarna i världen.
 5. Oz Lotto: Oz Lotto är Australiens största lotteri och erbjuder betydande priser. Det håller regelbundna dragningar.
 6. UK National Lottery: Storbritanniens nationella lotteri har regelbundna dragningar och erbjuder priser av varierande storlek, inklusive en jackpott.

Den största internationella jackpoten

Den största jackpoten som någonsin har utbetalats i Lotto var i det amerikanska Powerball-lotteriet. Den rekordstora jackpotten var värd 1,586 miljarder dollar och delades av tre vinnande biljetter den 13 januari 2016. Denna enorma jackpot var ett resultat av flera månader utan en vinnande biljett, vilket ledde till att priset steg dramatiskt. Detta är ett av de mest omtalade ögonblicken i lotteriets historia.

Var vaksam för ditt val av tjänst

För att delta i internationella lotterier kan du köpa biljetter online via auktoriserade försäljare eller agenter. Det är viktigt att vara försiktig och se till att du använder en pålitlig tjänst för att undvika bedrägerier. Dessutom bör du vara medveten om skattebestämmelser och eventuella begränsningar för utbetalningar om du vinner i ett internationellt lotteri, eftersom detta kan variera beroende på ditt hemland och lotteriet i fråga.

Spela ansvarsfullt!

Svenskt Spel