En av årets sista viktiga matcher ska BK Häcken nu spela när norska Molde gästar i Europa League fotbollen 9/11. När det gäller Allsvenskan har Häcken ingenting att kämpa för då tredjeplatsen redan är säkrad inför den sista omgången kommande helg och chansen till bättre placering är obefintlig. Så därför är det endast de tre sista gruppmatcherna som Häcken bör lägga krutet på.

Pengar lockar i Europa League

Tyvärr får man väl medge att man i Europa League spelet inte heller har så mycket att hoppas på då Häcken är tabelljumbo med idel förluster, tre till antalet. För att nå en slutspelsplats måste man nog i så fall vinna alla de tre återstående gruppmatcherna, vilket kanske inte räcker ändå. Men däremot har man en ansenlig summa pengar att spela för när man möter Molde under torsdagskvällen 9 november. Därav är det en riktigt viktig match trot allt. Varje oavgjord match i EL-gruppspelet ger lagen 166 000 euro, cirka 1,9 miljoner kronor, medan en seger innebär 500 000 euro, cirka 5,7 miljoner kronor. Så självklart är det ett fint tillskott i klubbkassan om man lyckas spela in några poäng under de återstående Europa League matcherna.

BK Häcken – Molde visas i Viaplay och V Sport Premium med avspark kl. 21:00 torsdag 8 november 2023.

BK Häcken – Molde speltips 9 nov

Det blev ingen munter sång, utan snarare en klagosång, när Molde spöade skiten ur Häcken i senaste mötet. I 27 minuter varade feststämningen för Häcken fansen, då man först efter ett tidigt 1-0 underläge redan i den sjätte minuten kvitterade i den 21:a minuten. Men när sedan bollarna trillade in titt som tätt bakom stackars rutinerade målvakten Peter Abrahamsson i Häcken-målet så var det roliga slut. 5-1 blev slutresultatet och Häcken har nu revansch att utkräva. Vi tror också att Häcken kommer göra en betydligt bättre match på egen hemmaplan där de är svårslagna. Vi tippar Häcken seger mot Molde till odds 2.75 hos Unibet.

Halloween spel casino nöje