Den italienska Supercupen i fotboll måndag 22 januari 2024 mellan Napoli och Inter ser du via live stream i valfri skärm med matchstart kl. 20:00 på Unibet!

Supercupen live stream 22 januari 2024

Supercoppa Italiana, är en årlig fotbollsturnering som spelas mellan vinnarna och tvåorna av Serie A och Coppa Italia. Det är en av de mest prestigefyllda inhemska fotbollsturneringarna i Italien och fungerar som en årlig kollision mellan de fyra främsta lagen i den italienska fotbollen. Evenemanget brukar normalt äga rum strax före starten av den nya Serie A-säsongen, men är numer ändrad till januari, halvvägs in i säsongen.

Följ finaldramatiken i italienska Supercupen live på Unibet här >> 

Supercoppa Italiana historia

Supercoppa Italiana introducerades för första gången 1988 och har sedan dess varit en viktig del av den italienska fotbollskalendern. Ursprungligen var turneringen en enkel match mellan Serie A-mästarna och vinnarna av Coppa Italia. Emellertid har formatet förändrats över åren för att öka spänningen och intresset från fansen.

Turneringen har spelats på olika platser runt om i världen, inklusive Kina, Qatar och USA. Att hålla Supercoppa Italiana på internationella platser har syftat till att marknadsföra den italienska fotbollen globalt och ge fans runt om i världen möjlighet att uppleva den italienska fotbollskulturen.

Prestigefull fotbollsturnering i Italien

Supercupen är känt för att vara en intensiv och prestigefylld miniturnering, där lagen strävar efter att bevisa sin överlägsenhet över varandra. Många av de största ögonblicken i italiensk fotbollshistoria har inträffat under dessa Supercoppa-matcher. Spelare har möjlighet att visa upp sina färdigheter och fans får uppleva spänningen och dramatiken i en finalmatch innan den reguljära säsongen ens har börjat.

Matcherna har varit känt för att vara täta och prestigfyllda, och de har ofta innehållit dramatiska ögonblick som har etsats in i fotbollshistorien. Många av de bästa italienska fotbollslagen genom tiderna har tävlat i Supercoppa Italiana, och vinnaren anses av många vara den allra bästa fotbollsklubben i Italien under den aktuella säsongen.

Upplev finalen live via skärmen

Supercoppa Italiana är således inte bara en enkel match utan en årlig händelse som samlar fotbollsentusiaster från hela världen. Den fängslande atmosfären, kombinerat med den höga kvaliteten på fotboll som presenteras, gör Supercoppa Italiana till en händelse som fans och spelare ser fram emot varje år.

Följ finaldramatiken i italienska Supercupen live på Unibet här >> 

Finaltipset italienska Supercupen måndag 22/1

De bägge finalisterna i italienska Supercupen är i strålande form med idel vinster ifrån de senaste veckornas liga- och cupmatcher. Således har vi en drömfinal framför oss! Svenskt Spel tippar på att båda lagen gör mål till odds 1.86 @ Unibet.

Streama även pågående Australian Open tennis på Unibet här >> 

Tennis Australian open live stream