Champions League åttondelsfinalerna rullar vidare med två nya matcher idag 21/2. Napoli – Barcelona och FC Porto – Arsenal gör upp i första rundan om kvartsfinalbiljettera. Dessutom har vi Premier League mötet Liverpool – Luton på onsdagstablån denna 21 februari 2024.

Premier League:
20:30 Liverpool – Luton

Champions League:
21:00 FC Porto – Arsenal
21:00 Napoli – Barcelona

Napoli – Barcelona i speltipset 21/2

Inför den spännande 8-delsfinalen mellan Napoli och Barcelona i Champions League den 21 februari 2024 så ska vi här försöka ge oss på ett speltips inför mötet.

Napoli kommer in i matchen med en något blandad form. Med en oavgjord match mot Genoa och en förlust mot Milan, har Napoli visat att de formen inte är övertygande bra precis. Och det här gäller egentligen hela säsongen då de ”bara” ligger nia i Serie A. Vad gäller tidigare matcher mot varandra så resulterade deras senaste möte med Barcelona i Europa League 2022 i en förlust på hemmaplan.

Barcelona har också visat up en varierad form, men med något bättre form och resultat än Napoli. De lyckades ta hem en viktig seger mot Celta Vigo i sin senaste match, och har nu tre segrar och en oavgjord på fyra senaste La Liga omgångarna. Barcelonas offensiva prestation är världsklass under bra stunder, men deras defensiv har ibland varit bristfällig, som mot Villarreal i slutet av januari där de släppte in fem mål.

Barca har övertag på Napoli

När vi tittar på historiken mellan Napoli och Barcelona ser vi att Barcelona har haft ett övertag i de senaste mötena, inklusive en seger i Europa League 2022. Dock har matcherna varit täta och Napoli har visat att de kan utmana det katalanska laget.

Med tanke på den senaste formen och historiken mellan lagen skulle ett speltips vara att Barcelona har en liten fördel att ta hem segern i den kommande matchen, trots spel på bortaplan. Deras offensiva styrka kan vara avgörande, men Napoli kommer sannolikt att vara redo att utmana dem och kan mycket väl skapa problem för Barcelonas försvar.

Vi förväntar oss att matchen blir en intensiv och spännande drabbning mellan dessa två storlag i europeisk fotboll. Men som alltid i fotboll är resultatet svårt att förutsäga och allt kan hända på planen. Dock satsar vi onsdagspengen på Barca vinst @ 2.50 i odds hos Unibet.

Njut av spel på CL med extrapengar

Spela odds och livebetting på Champions League fotboll med extrabonusar: