Det är dags för final i fotbollens klubblags-VM 2012 mellan engelska Chelsea och brasilianska Corinthians. Europa har vunnit de senaste fem finalerna av klubblags-VM, och Manchester United är det enda engelska klubben som har vunnit finalen och man har gjort det två gånger – 1999 och 2008. För sjunde gången på åtta år som gått sedan tävlingen formaterades till att omfatta alla sex kontinentala mästare, så kommer finalen i klubblags-VM (Club World Cup) att spelas mellan representanter från Europa och Sydamerika.

 

Chelsea - Corinthians

Champions League vinnarna Chelsea nådde VM finalen för klubblag (Club World Cup) som ska gå av stapeln i Japan genom att slå CONCACAF mästarna mexikanska Monterrey med 3-1 i den ena semifinalen.

Juan Mata satte Chelsea i ledning tidigt i matchen när han skickade in ett perfekt skott i ena hörnet av målet. Fernando Torres gjorde det andra målet i den första minuten av andra halvlek då han fick en pass från Eden Hazard och slog ett vänster-fotat skott via en Monterrey försvarare in i mål. Och två minuter senare tippades Juan Matas kross in av Monterrey försvararen Darvin Chavez som därmed gjorde självmål vilket innebar 3-0.

Ett tröst mål gjordes på tilläggstid av Aldo De Nigris och mexikanarna kunde konstatera att det inte blev någon final i klubblags-VM för deras del.

Chelsea tränare Rafael Benitez sa efter matchen; ”Det var en bra match för oss,” ”Vi hade bra tempo, bra spel och en hel del möjligheter. Jag är nöjd med laget och resultatet. ” Benitez fortsatte ge stort beröm till anfallaren Fernando Torres, som gjorde sitt femte mål på tre matcher under Benitez tid som huvudtränare i Liverpool. ”Han gör det bra. Han är mycket skarpare,” sa Benitez. ”Jag hoppas att det kommer att fortsätta även framöver.”

Den mexikanska Monterrey tränaren Victor Vuctich skyllde den dåliga inledningen av andra halvlek för förlusten. ”Vi beklagar att vi förlorade på det sätt som vi gjorde,” ”Det var under en kort period där vi förlorade vår koncentration.”

Corinthians slog i sin semifinal afrikanska mästarna Al-Ahly med 1-0.

Ett mål från den centrala anfallaren Paolo Guerrero var tillräckligt för att skicka brasilianska Corinthians till VM finalen för klubblag, men det var långt ifrån en övertygande prestation.

Mycket hade förväntats från de sydamerikanska mästarna, bland annat från stjärnspelaren Paulinho, men de skapade få möjligheter.

Sao Paulo klubben gjorde sitt genombrott efter ca 30 minuter spelade när Douglas slog en perfekt kross som Guerrero nickade in i nedre hörnet, vilket målvakten Ekramy i Al-Ahly inte hade någon chans på. 20.000 Corinthians fans jublade i extas. Andra halvlek var Al-Ahly för hela slanten när egyptierna drev på för en utjämning. Mittfältare Ahmed Fathi slösade bort den bästa chansen med ett lågt skott precis utanför stolpen.

Chelseas lätta 3-1 seger över mexikanska Club Monterrey ger Rafa Benitez möjlighet att vinna den här tävlingen för andra gången, medan Corinthians hoppas att bli det första icke-europeiska laget att lyfta bucklan på sex år efter att ha vunnit över afrikanska mästarna Al Ahly med 1-0 i semifinalen.

Inför finalen i klubblags-VM mellan Chelsea – Corinthians så är Chelsea favoriter enligt spelbolagen och vem som tar hem den åtråvärda titeln återstår att se. Vi kan följa matchen på Eurosport med start kl. 11.30.

Om du vill spela ett odds på matchen Chelsea – Corinthians har vi på Svenskt Spel tagit fram en topplista för svenska spelbolag och även en bonusguide som du hittar på vår förstasida.

Se highlights från semifinalen mellan Chelsea – Monterrey här:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MBPJVIZSk5Y[/tube]

Se highlights från semifinalen mellan Chelsea – Monterrey här:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FSPYy1dACWY[/tube]