stryktipset vecka 15 2013Förra veckan hade vi 2 10:or på stryktipset som totalt gav 168 kr. Enda haken var att det var ett större system som vi var några stycken att dela på och det kostade totalt 648 kr.

Med andra ord var inte de två tiorna något att skryta med när vi hade 4 hel och 3 halvgarderingar att utnyttja. Faktum kvarstår dock att vi hade häng på 13 rätt ett tag så vi var med på de lite större pengarna en bit in i andra halvlek.

Veckans stryktips ser på förhand riktigt roligt ut med flera Premier League matcher och ett par riktiga smällkarameller i The Championship. Precis som en stryktipskupong ska se ut!

För oss som älskar Premier League och stryktipset så gäller det att njuta nu sista veckorna innan sommaruppehållet då stryktipskupongen istället kommer innehålla matcher från Allsvenska och division 1 i Sverige.

Striderna kring bottenstrecket och striderna om Champions League känns riktigt heta i Premier League och det kommer bli en kamp enda in i omgång 38!

 

Veckans stryktipsförslag ser ut enligt följande

1. Arsenal – Norwich (1)

Arsenal har riktigt bra form och för Kanariefåglarna Norwich är det tvärtom. Arsenal har Diaby, Walcott och Wilshere på skadelistan. Det är tunga namn men det finns gott om fullvärdiga ersättare. Säker etta!

2. Aston Villa – Fulham (1 2)

Aston Villa har haft lite flyt på slutet men ändå hittat formen kan man säga. 3 vinster på de 4 senaste är mycket bra för bottenlaget. Stoke har bara 1 förlust på de 6 senaste matcherna vilket också är bra. Villa toppar Premier Leagues skadelista. G Agbonlahor, C Clark, C Herd, M Albrighton, G Gardner, R Dunne, S Petrov är alla osäkra på spel. Därför är 1 2 an på sin plats!

3. Everton – Queens Park Rangers (1)

Everton har en liten chans att knipa en Champions League plats. Var sånär på att vinna borta över Tottenham senast. Ska man vara med så får man inte tappa poäng i den här matchen. Queens Park Rangers lär ställa upp defensivt då man är i poängbehov. Det kan straffa sig på Goodison Park. Säker etta!

4. Reading – Liverpool (1 2)

Svenska folket tror mycket på en tvåa på stryktipskupongen i den här matchen. ca 60 % har streckat Liverpool men vi är inte lika säkra. När man förlorade borta mot Southampton såg man riktigt uddlösa ut. Man lyckades inte skapa speciellt mycket hemma mot West Ham heller. Räkna med att Reading kommer kämpa hela vägen och vi tar med ettan på kupongen. Skrällvarning! 1 2

5. Southampton – West Ham (1 x)

Southampton har tagit riktigt fina skalper hemma där man slagit både Liverpool och Chelsea den senaste tiden. Det lutar åt hemmaseger men är det något lag som kan kryssa och sätta käpparna i hjulet så är det West Ham. Laget är oerhört starka på fasta situationer i och med Andy Caroll. Laget fick med sig en poäng borta mot Liverpool senast och varför skulle man inte kunna lyckas i den här matchen? Vi tar med krysset på kupongen. 1X

6. Blackburn – Derby (1)

Blackburn går inget vidare. Det forna Premier League laget ligger pyrt till i tabellen. Det som motiverar en etta i den här matchen är att man slåss omkring nedflyttningsstrecket. Man har faktiskt ett hyfsat hemmafacit och Derby har inte plockat speciellt många poäng i sitt bortaspel. Vid vinst klättrar Blackburn ett antal placeringar och skulle i så fall endast vara 4 poäng bakom Derby med en match mindre spelad trots att det skiljer 12 placeringar i tabellen i dagsläget. Chansar med säker etta!

7. Blackpool – Burnley (1 2)

Två målkåta lag. Därför tänker vi inte ta med krysset. Båda lagen har blandat och gett rätt friskt sista tiden så det kan i princip sluta hur som helst. Vårt tips 1 2!

8. Bristol C – Bolton (1 2)

Två lag med varsin het målskytt i S Davis för Bristol City och C Eagles för Boltion. Davis har gjort 10 mål den här säsongen och Eagles har mäktat med 9. 10 mål av Davis är bra i ett lag som ligger sist i tabellen. Det brukar finnas en sådan motivation i de lagen som ligger kring strecket när det kommer till den här del av säsongen så vi måste ha med ettan på kupongen även om Bolton är stora favoriter i den här matchen. Lagen kryssar sällan och därför tror vi på vårt tips 1 2!

9. Cardiff – Nottingham (1 x)

Cardiff leder som bekant The Championship och vi ser ingenting som kan hindra laget från att ta steget upp till Premier League. Hemma är man oerhört starka och har hittills 14 vinster, 4 oavgjorda och 2 förluster i bagaget. Nottingham har en ruggig form och ligger tvåa i formtabellen av alla lag. Det var längesen man förlorade nu även om man kryssat en del på slutet. Ettan känns ändå stark men vi tar med en kryssgardering med tanke på Nottinghams form. 1x!

10. Ipswich – Hull (1)

Hull ligger tvåa i tabellen och har siktet inställt på Premier League. Dock har man varit väldigt upp och ner på slutet där man vunnit och förlorat varannan match. Nu möter man ett Ipswich som har fin form. Ipswich har lämnat bottenträsket bakom sig och är på väg uppåt i tabellen. En helgardering är på sin plats i den här matchen för den som har råd. Vi chansar med en säker etta!

11. Middlesbrough – Brighton (X)

Stryktipsets enda och säkra kryss den här veckan. Middlesbrough har problem med målskyttet och har endast gjort 2 mål på de senaste 5 matcherna. Något säger mig att man kommer ha spelövertag på hemmaplan men utan att skapa speciellt vassa chanser. Annat var det på Juninhos dagar och risken är att det här slutar 0-0 där båda lagen är rädda att förlora. Vi har haft en förmåga att sätta de säkra kryssen i tidigare stryktipsförslag. Säkert kryss!

12. Petersborough – Watford (2)

Petersborough har rykt upp sig på slutet och trots näst sista plats så ligger man ungefär i mitten när det gäller formen över lagen i The Championship. Watford har blivit en liten personlig favorit i den engelska ”andra ligan”. Zola har sett till så att Watford spelar en underhållande fotboll och har förutom det fått ordning på försvarsspelet. Man har nu klättrat till 3:e plats i ligan och det ska mycket till om Petersborouugh ska få med sig några poäng. Säker 2:a!

13. Wolverhampton – Huddersfield (1)

Huddersfield har 5 raka segrar mot Wolverhampton och har förstås ett psykologiskt övertag. Någon gång ska väl sviten spricka och årets upplaga av Wolves är bättre än tidigare. Huddersfield bör man slå hemma om man ska börja hitta säker mark i tabellen och undvika nedflyttning. Vi tror att Huddersfield inte har motivation att lyckas stå emot borta när man i princip befinner sig i ingenmansland i tabellen. Wolves är hungrigare, säker etta!

Det var veckans stryktipsförslag. Hur spelar ni? Har ni någon match som ni vill kommentera så gör gärna det!