Vill du bli riktigt bra i Livebetting eller så tycker du att du redan är riktigt bra i Livebetting men vill bli bäst, nu har du chansen att bli en mästare! På måndag den 15 april startar Mästerskapet i Livebetting och alla tävlande har chansen att ta hem en del av den totala prispotten på €20,000. De 20 bästa livebettarna som går hela vägen till final den 19 maj gör upp om förstapriset på €7,500. Anordnare av mästerskapet är spelbolaget Unibet.

livebetting mästerskap

Deltaga i Mästerskapet i Livebetting

Att delta i detta Mästerskap i Livbetting är enkelt. Du behöver bara anmäla dig till tävlingen hos Unibet och skriva in ditt användarnamn och spara uppgifterna genom att klicka på Save-knappen. Sedan är du med och tampas om prispengarna genom att lyckas med de bästa livebettarna. Mästerskapet består av ett kvalspel bestående av fyra veckors-kval från 15 april – 12 maj och sedan en final som avgörs 19 maj. Mer information finns på Unibets hemsida.

Så går kvalet till

Kvalet består av fyra kvalperioder och varje kvalperiod är en vecka. I varje veckas kvalperiod utses de fem bästa livebettarna som går direkt till final. Alltså utses fem vinnare i varje kvalomgång vilket innebär att vi tillslut har tjugo finalister efter de fyra kvalomgångarna som gör upp om förstapriset.

Kvalperioder          Spelare som går till final

15 – 21 april                5 spelare

22 – 28 april               5 spelare

29 april – 5 maj         5 spelare

6 – 12 maj                    5 spelare

Finalen – 19 maj

För att hålla dig uppdaterad om ställningen i Mästerskapet uppdaterar Unibet hela tiden en Leaderboard med de hundra bästa spelarna. Unibet använder sig av en poängformel enligt följande:

                Insats                 X           Antal matcher på kupongen         X         Totalt odds på kupongen

Alla insatser räknas i euro         Singlar – Dubblar – Tripplar – osv…                   Lägsta tillåtna odds är 1.20

Unibets hemsida ges ett väldigt bra beskrivande exempel på hur allt går till.

Så spelas Mästerskapsfinalen

Hela Mästerskapet avgörs i en Online Final den 19 maj. Alla tjugo spelare som tagit sig till final från de fyra kvalomgångarna gör upp om sin del av prispotten på €20,000 och inte minst den åtråvärda titeln ”Mästare i Livebetting” som samtidigt innebär att man kammar hem förstapriset på €7,500.

Finalisterna får räkna med en intensiv final som pågår under fem timmar där alla Livebetting spelare börjar med samma summa pengar att spendera på olika Livespel. Varje spelare får ett konto laddat med €100 och spelaren som förvaltat pengarna bäst genom att spela live vinner titeln, alltså den spelare som har mest pengar på kontot när finalen är slut. Det finns en minimumgräns för antal lagda livespel, de tävlande måste lägga minst 30 livespel under sina fem timmar i finalen för att kunna bli bäst i Livebetting och koras till Mästare.

Till Unibets Mästerskap i Livebetting

TIPS! Svenskt Spel har tagit fram en Spelguide om Livebetting där du får lära dig allt om hur Livebetting går till inom olika sporter såsom tennis, basket, motorsport och fotboll. Vi ger dig också information om olika spelformer av Livebetting. Den här spelguiden kan vara en bra start inför deltagandet i Mästerskapet.