Mighty Mike vs The Machine är ett möte mellan två av de allra största inom sin sport och möter varandra i en säkerligen tuff och jämn kamp den 16 maj och du kan se den via Live Stream. Vet du vilka Mighty Mike och The Machine är? Vet du vilken sport vi pratar om? Ok , jag ska ge dig en enkel ledtråd angående vilken sport det gäller. Antingen är det Mixed Martial Arts (MMA) jag snackar om eller så är det Dart (pilkastning)!? Längre ner få du svaret.

Michael Van Gerwen vs James Wade

Michael Van Gerwen vs James Wade

Mighty Mike heter egentligen Michael Van Gerwen och The Machine har sitt riktiga namn i James Wade och är båda två professionella sportutövare med diger meritlista som sedermera gjort att de idag är stora och firade världsstjärnor. De lockar alltid storpublik till matcherna!

Michael Van Gerwen (Mighty Mike)

Michael van Gerwen med smeknamnet Mighty Mike är född 25 April 1989 i Vlijmen, Boxtel, Holland. 2013 års VM-tvåa Michael van Gerwen är den hetaste unga spelaren i professionell dart. Den 23-årige holländska sensationen är den yngste spelaren någonsin att vinna en stor titel, efter att ha vunnit World Masters 2006 endast 17 år gammal!

Dart

Några meriter som Michael van Gerwen, Mighty Mike har är bland annat:

2006 Youngest ever winner of the Winmau World Masters
2007 Youngest ever player at the BDO World Championship
2007 Nine dart finish at the Masters of Darts
2011 PDC Young Player of the Year
2012 Nine dart finish at the World Matchplay
2012 In October breaks into the world’s top 10 for the first time
2012 Nine dart finish at the 2013 PDC World Championship
2012 Winner of World Grand Prix
2013 In January breaks into the world’s top 4 for the first time
2013 PDC Young Player of the Year
2013 PDC Fans’ Player of the Year 2013 PDPA Players’ Player of the Year
2013 In April is the world number 2 for the first time
2013 First player finishing the Premier League of Darts top of the table other than Phil Taylor

James Wade (The Machine)

James Wade med smeknamnet The Machine föddes 6 April 1983 i Aldershot, Hampshire, England. Han blev den yngste spelaren någonsin att vinna en major PDC titel i World Matchplay i juli 2007. Han har bland annat sedan vunnit World Grand Prix 2007 och 2010, UK Opens 2008 och 2011, Premier League 2009, Championship League Darts 2010. James Wade är officiellt den näst mest framgångsrika aktören i PDC historien, efter den störste av dem alla Phil Taylor.

James Wade (The Machine)

James Wade har inte alltid varit professionell utan har som alla andra stjärnor sin historia och bakgrund. Lite kul kan vara att veta att Wade slutade sitt jobb på ett garage i Aldershot strax innan World Matchplay 2006 för att koncentrera sig på att bli en heltidsanställd professionell dart spelare. Wade har haft ett uppmärksammat förhållande med Soccer AM presentatören Helen Chamberlain men paret separerade efter ungefär ett år tillsammans. Paret hade enligt uppgift ”glidit isär” från varandra. Wade har erkänt att det uppbrottet slog honom hårt vilket påverkade hans pilkastning under en period.

Under 2012 spelade Wade, tillsammans med sju andra spelare i Premier League (Dartens Premier League) in singeln ”Got My Tickets For The Darts” för välgörenhet. Den släpptes den 18 maj, natten efter play-offs på O2 i London, där det var premiär. Intäkterna från singeln donerades till Haven House Children’s Hospice.

Några meriter som James Wade, The Machine har är bland annat:

2006 Pro Celebrity Challenge
2007, 2008 Swiss Open
2007 World Matchplay Winner
2007, 2010 World Grand Prix Winner
2008 Irish Masters
2008, 2011 UK Open Winner
2009, 2012, 2013World Ch’ship Semi-final
2009 Premier League Winner
2009 European Ch’ship Semi-final
2009 Cosham Xmas Open
2010 Ch’ship League Winner
2010 Bournemouth Open
2010 Championship of Darts

Kolla in detta tidigare möte mellan Mighty Mike och The Machine!

Ett tidigare mellan Mighty Mike och The Machine möte ägde rum tidigare i år när de möttes i Premier League serien och det är verkligen inga små tillställningar när det gäller en Dart match i proffs cirkusen. För en som jag som inte tidigare vet så mycket om professionell dart blev förstummad när jag började titta på det här klippet från tidigare mötet. Det här klippet måste verkligen kollas in mellan Mighty Mike vs The Machine!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lrre_215Gu8[/youtube]

 

Mighty Mike’s inmarsch-låt

Michael van Gerwen, Mighty Mike, älskar låten ’Seven Nation Army med gruppen The White Stripes och har valt att ha den som inmarsch musik inför publiken innan match:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0J2QdDbelmY[/youtube]

 

The Machine’s inmarsch-låt

James Wade, The Machine, har sin favoritlåt i Bonkers med gruppen Dizzee Rascal:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BhiauKb4J3M[/youtube]

 

Michael Van Gerwen vs James Wade Live Stream och Odds

Du ser semifinalmötet i Premier League mellan Michael Van Gerwen (Mighty Mike) och James Wade (The Machine) via bet365 Livestreaming  torsdagen den 16/5 med start kl. 20.10.

Om du vill spela på matchen så har du odds från bet365 här:

Odds Mighty Mike vs The Machine