Österrike Sverige möts i VM kvalet på Ernst-Happel Stadion i Österrike och det är en match som handlar om vinna eller försvinna.

östterike Sverige vm kval

Ja lite så känns det faktiskt även om vi såklart har teoretiska möjligheter att nå Brasilien även vid en förlust. Men allvarligt talat så är jag orolig. Jag brukar alltid vara positiv inför alla matcher och se det ur en ljus synvinkel men matchen på fredag som har matchstart 20.45 kan bli en riktigt svår nöt att knäcka. Jag hoppas alla förstår vad det innebär att komma till Österrike och hur svårt det verkligen är att vinna där. Jag tror definitivt att Sverige har kapaciteten att slå Österrike men då måste vi få ordning på vårat försvarsspel. Granqvist och Olsson är tyvärr inte speciellt bra med fötterna. Mot Makedonien hade de flertalet pass mellan varandra innan uppspelen kom och det kan givetvis finnas en tanke att man vill försöka dra isär spelet och vända på det ett antal gånger i backlinjen. Men snälla låt någon annan sköta uppspelen. Lämna över bollen till en mittfältare exempelvis Kim Källström som kommer ner och hämtar bollen djupt som i alla fall har lite känsla i fötterna. Tyvärr har det på träningarna sett ut som att Källström kommer hamna utanför den svenska startelvan enligt fotbollskanalen.se.

Stort frågetecken för vänsterbacksplatsen

Vem ska spela? Efter träningsmatchen mot Makedonien senast och efter de senaste träningspassen så ser det ut att bli Oscar Wendt som kommer spela vänsterback. Ett tag gillade jag Wendt för att han är ettrig och rivig som spelare men han har med jämna mellanrum kommit fel i positionsspelet. Kombinera det med våra två långsamma innerbackar och det lär uppstå situationer och ytor för österrikarna att anfalla på. Tryggast har faktiskt Lustig känts på högerbacks platsen. Han har varit stabil bakåt och även kommit upp bra med i anfallen. Tittar man bakåt i tiden så har vi haft mittbackspar som Björklund/Bjärred, Mellberg/Majstorovic och det har känts bra mycket stabilare en dagens mittbackspar. Jag är som nämnt innan väldigt skeptisk till att vi fixar det här och jag hoppas verkligen att jag har fel!

Österrike Sverige troliga startelvor

Sverige startelva: (4-4-2)

Andreas Isaksson

Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt

Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Alexander Kacaniklic

Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander

Österrike startelva: (4-2-3-1)

Hans Lindner

Alexander Dragovic, Emanuel Pogatetz, Christian Fuchs

Julian Baumgartlinger, David Alaba

Martin Harnik, Zlatko Junozovic, Marko Arnautovic

Philipp Hosiner

Såhär beskrivs Österrikes lag av spionen Reine Almkvist. Snabba omställningar, bra passningsspel när de går till anfall men är lite sämre på att försvara sin egen box.

Österrike Sverige speltips

Då kommer vi utsökt in på vårt speltips. Båda lagen har riktigt bra anfallsspel men är sämre i försvarsspelet. Det bäddar för mycket mål i den här matchen. Vi hoppas givetvis att Sverige håller tätt bakåt och vinner matchen. Men om man ska hitta spelvärde i matchen så är ett hett tips att båda lagen kommer göra mål till oddset 1.59 hos Betsafe. Det som vi vill lyfta fram som det bästa speltipset med tanke på vilket odds det erbjuder är att det blir mer än 2.5 mål i matchen. Oddset är 1.98 hos Betsafe och spelas till medelinsats. Om ni inte har besökt spelbolaget Betsafe tidigare så kan vi rekommendera det då de har ett roligt utbud vad gäller tex spel på antal hörnor, varningar och mycket mer.

österrike sverige odds

Svenskt Spel har inlett ett samarbete med Betsafe vilket ger nya spelare en bra start på 300 % på sin första insättning upp till 2000 kr.

Hur spelar ni? Kommenter gärna om ni har några heta matcher som ni tror på i VM-kvalet!

På fredag kväll smäller det och vi hoppas att vi slipper se Erik Hamrén med armarna i kors hela matchen!