Gör Balotelli mål igen?

Ikväll spelas fler matcher i Confederations Cup. Först ut är Brasilien – Mexico och inatt är det sedan Italien – Japan. Vi som såg Brasilien senast fick bevittna om ordentlig slagkraft i en annorlunda förpackning. Årets upplaga av Brasilien har nämligen en sällan skådad mix av ren råstyrka och absolut finess. Framför allt tänker jag på Hulk och Paulinho i styrka och på Neymar i finess. Lägg därtill att laget verkar uppvisa samlat och moraliskt starkt och vi har ett Brasilien som bör gå hela vägen till final.

För Italiens del gäller det att fortsätta att leverera och ta vid där matchen mot Mexico slutade. I den matchen var man kanske inte riktigt lika bra matchen igenom, men lagets andra halvlek visade att det är ett Italien som kan mer, mycket mer. Har man nu fått igång Balotelli på allvar kan det här bli en riktigt rolig turnering för Italien. Det som framför allt kändes spännande med Italien i matchen mot Mexico, var lagets stora löpvilja. Kan man uppvisa samma kvalité ikväll mot Japan känns risken för poängförlust otroligt liten.

Så här ser mina spel ut till kvällens matcher:

Brasilien – Mexico, hemmalaget +1,5 mål (odds 1,40 – insats 7/10)

Med den offensiva kraft man besitter i laget känns det nästan dåraktigt att tro att man inte ska kunna få hål på Mexico minst två gånger. Särskilt med tanke på att Mexico spelade långt ifrån lika disciplinerat som Japan i sitt försvarsspel.

Italien – Japan, hemmalaget vinner matchen (odds 1,76 – insats 6/10)

Italien bör kunna vinna det här, speciellt med tanke på att Japan måste vara mer offensiva än vad man var mot Brasilien om man inte vill lämna turneringen.


Samtliga odds är hämtade från Betsafe.com