Tahiti - magplask eller skräll?

Tahiti har på många sätt varit en sevärdhet i årets upplaga av Confederations Cup. Man har motsvarat förväntningarna genom att förlora samtliga matcher. Dock har man i vissa avseenden gjort det motsatta, framför allt i matchen mot Nigeria där man inte bara lyckades med bedriften att göra mål, utan även bjöd på en hel del fina fotbollsanfall!

Innan turneringen är över återstår dock en match – Uruguay. Ett randigt lag som huserar turneringens mest uppsnackade anfallsspelare. Alla räknar naturligtvis med att Uruguay vinner matchen och det kommer man också att göra. Frågan är dock, med hur många måls marginal? I Tahiti’s första match, då man förlorade mot Nigeria, var laget laddat ordentligt, både fysiskt och psykiskt. Mot Spanien var den psykiska anspänningen rejält förhöjd och de fysiska krafterna satta på sin spets. Frågan är därför, vad är aktuell status för Tahiti-spelarnas fysik och pyskiska status nu? Har de ork nog att kriga i 90 minuter igen? Klarar de av den psykiska anspänningen av att inte klappa ihop en gång till? Min personlige tes är att denna sista kraftansträngning kommer att vara gedigen och ge Tahiti god kraft, förutsatt att inte Uruguay gör flera mål tidigt i matchen. Då tror jag att flera spelare kommer att fallera psykiskt och slutsiffrorna ramla iväg.

En liten lättnad för Tahiti är dock att Uruguay med största säkerhet kommer att vila ett antal spelare. Därmed inte sagt att det kommer att vara anfallsspelarna som vilas. Vore jag manager Tabárez, hade jag nog satsat på att ha dem på planen (Cavani, Suarez, Forlan) för att få de i god målform.

Även om det rycker lite spännande i bettingmuskeln att placera ett underspel på Uruguay -9,5 mål i matchen till oddset 1,44, vill jag dock inte rekommendera detta för starkt. Dock finns det viss logik i det bettet och för den djärve, varför inte?

Dagens spel blir istället;

Uruguay – Tahiti, hemmaseger -7 hcp (odds 1,65 – insats 5/10)

Uruguay bör mäkta med att göra minst åtta mål, allt annat är skamligt egentligen. Dock spelar jag med lite lägre insats med tanke på den psykologiska och fysiska aspekten hos Tahiti. Ont om tidiga mål kommer att ge Tahiti-spelarna extra kraft och inspiration till att avsluta turneringen raka i ryggen och med äran högt buren. Tidiga mål och denna rek sitter som en biff!

Samtliga odds är hämtade från Betsson.com

Vad tror Ni om Uruguay’s chanser? Blir det magplask för Tahiti eller blir det skräll-bra och hundhuvud för Uruguay?

//Sebastian (@bettingexperten på Twitter)