Ny seger för Degerfors?

Ikväll spelas en mycket viktig match i Superettan. Åtminstone är den viktig om man heter Brage och ligger sist i serien efter en hel rad med förödande händelser och resultat. Motståndet för dagen heter Degerfors och det är ett lag som verkligen imponerat de senaste veckorna. Man har två raka segrar (mot serietrean Falkenberg och mot seriefemman Assyriska) och har gjort klart godkända 12 mål på bortaplan.

Degerfors prestationer i relation till Brages oförmåga att vinna matcher i Superettan är dock inte det enda som talar för bortalaget här. Lägg därtill att Brages tränare nyligen självmant valde att lämna klubben, samt lagets stora profil, DIF-bekantingen Jan Tauer, valde att göra detsamma när han bröt sitt kontrakt. Att Brage är ett lag i smärre kris, det råder det inga tvivel om.

Till matchen har jag hittat spelvärde i nedanstående:

Brage – Degerfors, bortalaget vinner, kryss inget spel (odds 1,53 – insats 9/10)

Detta känns som ett synnerligen riskfritt spel då jag inte kan föreställa mig att Brage kan mobilisera kraft att vinna mot Degerfors. Man har bara tagit en seger den här säsongen och det finns inte på kartan att den första kommer nu. Detta spel rekommenderas då det har liten risk för förlust.

Brage – Degerfors, bortalaget +1,5 mål (odds 1,97 – insats 8/10)

Brage har släppt in fyra mål i fyra av sina fem senaste. Degerfors har gjort sex på sina två senaste. Lägger man till Brages totala målskillnad på hemmaplan ”3-12” känns det här som ett riktigt bra spel till ordentligt fint odds!

Brage – Degerfors, hemmalaget -1,5 mål (odds 1,48 – insats 7/10)

Med ovanstående motivering i åtanke känns detta spel även det riktigt motiverat.


Samtliga odds är hämtade från Betsson.com. Spelstopp är kl.19.00.

//Sebastian (@Bettingexperten på Twitter)