Igår kväll fick vi glädjas över en underbar 1-2 seger för Sverige i VM-kvalet i fotboll på bortaplan över Irland. Idag tänkte jag vända blicken mot en annan variant av fotboll, nämligen Amerikansk fotboll, där det idag i Milano vankas final i EM-kvalets B-grupp för vidare avancemang mot nästa års stora EM äventyr i Österrike. Italien möter Danmark i dagens final och det är alltså segraren som tar den sjätte och sista platsen i nästa års EM.

Final i Amerikansk Fotboll mellan Italien - Danmark

Danmark tog sig till finalen väldigt enkelt genom att vinna den avgörande matchen för final i gruppen mot tjeckerna med 34-0. Danskarna dominerade inte bara offensivt utan framförallt imponerade försvaret. Danmarks huvudtränare Lars Carlsen var efter matchen mycket nöjd med spelet där quarterbacken Kasper Skyum dominerade tillställningen.

Men danskarna ska i finalen möta ett mycket starkare lag i Italien som i sin väg till finalen slog England nu senast i en mycket tuff och jämn kamp. Matchen slutade 20-16 till italienarnas favör vilket gladde en entusiastisk skara italienare med sina 3.500 hängivna supportrar.

Det är idag upplagt för en spektakulär finalmatch där italienarna återigen kommer att påhejas av en stor hemmapublik på läktaren. I Italien är drömmer man om att återvända till storglansens dagar på 80-och 90-talet då de var en maktfaktor i Europa inom Amerikansk fotboll.

Finalmatchen kommer att direktsändas i hela Europa på Eurosport 2 med matchstart kl. 18.30.

Tyvärr har vi inte någon bra marknad som erbjuder spel på matchen. Istället rekommenderar vi spelsugna på Amerikansk fotboll att ta sig ann helgens NFL matcher som du spelar på hos Expekt:

Expekt odds amerikansk fotboll

Odds Amerikansk Fotboll