Resultat från tidigare speltips: Vinst till oddset 2,10 + vinst till oddset 1,49


Så har det blivit dags för den andra VM-kvalomgången.  Den här gången vet vi lite mer om lagen, hur deras form är, vilka som presterade och vilka som inte är pålitliga. Jag har valt ut tre spel som jag tycker motsvarar förväntningarna i den här kvalrundan. Samtliga odds kommer från Betsafe.com!


Norge – Schweiz, dubbelchans  ”X2” (odds 1,48, insats 7/10)

Schweiz är fortfarande stark gruppetta trots det något spektakulära 4-4 resultatet mot Island senast. Nu möter man Norge som verkligen är ett ”jojo-lag” som vinner och förlorar om vartannat. Senaste matchen för vårt kära grannland slutade med seger mot Cypern med 2-0.

Det som jag grundar mitt spel på här är det faktum att det Schweiziska laget bör ha fått sig en rejäl utskällning för det bristfälliga försvarsspelet senast. Att göra fyra mål framåt ska räcka för tre poäng alla dagar i veckan. Man har nu, likt i förra matchen, en mycket bättre offensiv än sina motståndare och kommer defensiven åter igång som den gjorde tidigare så är det är spelet klart långa vägar då Norges anfallsspel är snudd på obefintligt om det är satt under press.

 >Se aktuella odds på Norge – Schweiz 


Ryssland – Israel, båda lagen gör mål (odds 2,25, insats 6/10)

Ryssland har inte visat någon direkt övertygande form de senaste matcherna. Man har släppt in mål i sina fyra senaste matcher och bland motståndarna hittar vi ett lag som Nordirland (som också lyckades vinna med 1-0 då!). Israel å sin sida har gjort mål i fyra av fem matcher och har visat en relativt stark form på bortaplan.

Att målspelet här känns relevant beror också på att den här matchen kan vara direkt avgörande för vem som kommer tvåa i gruppen. En seger för Israel och man är uppe på samma poäng! Dessutom har det blivit mål för båda lagen i treav de fyra senaste inbördes möten.

 >Se aktuella odds på Ryssland – Israel 


Armenien – Danmark, hemmalaget vinner 0.0,+0.5 mål – asian (odds 1,92, insats 5/10)

Armenien är ett av kvalgruppernas överraskningsslag. Man har visat sig mer svårslagna än vad många hade trott på förhand. Även om man ligger på fjärdeplats i gruppen just nu, skiljer det bara en poäng till andraplatsen. En seger här och det ser riktigt bra ut.

Vad som talar för hemmaseger här är dels att man kommer från en tung seger mot Tjeckien senast (på bortaplan!), samt en förkrossande tung 4-0 seger mot Danmark senast. Med andra ord vet man att man har en god chans och att Danmark inte är något omöjligt lag att slå. Det psykologiska övertaget bör med andra ord vara påtagligt.

Dessutom talar Danmarks bristfälliga offensiv för att Armenien bör fixa det här, eller minst ett kryss. Det enda reella hotet är Christian Eriksen och honom lär Armenien ligga hårt mot redan från start.

 >Se aktuella odds på Armenien – Danmark 


Hur spelar ni på VM-kvalet? Var sitter spikarna?

//Sebastian Lilja (@Bettingexperten på Twitter)