Resultat från tidigare speltips: Vinst @1,77 + Vinst @1,50


Gårdagens fullpoängare i tipsväg följs upp idag med fyra spel från två matcher. Matcherna i fråga är Southampton – West Ham från PL och Genoaderbyt Sampdoria – Genoa från Serie A. De olika spelen är segerspel och halvtidsspel på Southampton, samt garderingsspel på Sampdoria och underspel på kort i matchen.

Southampton har sett starka ut i säsongsinledningen. Manager Pochettino har fått positivt gehör för sin taktik och sin spelidé. Till den här matchen har man starkast möjliga lag till förfogande och enligt uppgifter har spelare som Osvaldo, Ramirez och Wanyama sett starka ut på träning under veckan. Hemma på St:Marys är man också starka och det känns som att säsongens första hemmaseger mycket väl kan komma idag. Förlustmatchen mot Norwich sved ordentligt förra veckan och revanschlustan bör således bidra till motivationen.

Chanserna för ”The Saints” ser också mycket bra ut sätt till West Ham’s prekära skadeläge. Spelare som bland annat Carroll, Downing och Cole kommer samtliga att missa matchen. Dessutom är nyförvärvet Petric inte aktuell för spel då han inte är i matchform ännu.

Det raka segerspelet på Southampton spelas till goda 1,81 hos Betsson med en insats på 7/10. Därtill spelas Southampton att vinna första eller andra halvlek till 1,46 med insats 7/10.


Sampdoria mot Genoa är alltid en het och härlig match då de båda utgör det stora ”Genoa-derbyt”. Sampdoria har haft en hygglig säsongsinledning trots att man inte vunnit än. Det blev bara 0-1 förlust mot Juventus och man var nära seger mot Bologna senast (2-2).  När man nu möter Genoa får man en fin chans till upprättelse inför hemmafansen.

De två senaste mötena lagen emellan har slutat 1-1 och 3-1 till Sampdoria. Lägger man till årets goda spel och det motsatta förhållandet för Genoa talar mycket för att det åter blir fördel hemmalaget, eller som mest ett kryss.

Genoa har Samperisi avstängd sedan han dragit på sig två gula i förlustmatchen mot Fiorentina (2-5) senast. En match som för övrigt vittnade om att de defensiva bristerna som syntes i matchen mot Inter  inte var specifika just då. Att ha en målskillnad på 2-7 efter två matcher är verkligen inget att skryta med.

Jag spelar ett lågodds-spel på dubbelchans ”1,X” till oddset 1,40 med insats 7/10 hos Bet365.com. Dessutom spelar jag underspel på antal varningar -8,5 till oddset 1,85 med insats 6/10. Sampdoria kommer att vara spelförare och bör inte dra på sig mer än två, max tre varningar. Att Genoa skulle dra på sig fler än fem varningar känns inte troligt, även om det är deby. Mot Fiorentina och mot Inter drog man inte på sig fler kort än tre i vardera match!


Hur spelar ni idag? Kommentera gärna nedan eller på Twitter (@Bettingexperten).

//Sebastian Lilja