EttKryssTvå tipset vecka 18 innehåller många på förhand svårbedömda matcher från både England och Sverige. Det är sex Premier League, fem League One och två Allsvenska matcher på tipskupongen med största intresset kring matcherna Everton – Manchester City och Manchester United – Sunderland. Men även de Allsvenska matcherna Brommapojkarna IF – IFK Norrköping och Mjällby AIF – Halmstads BK.

EttKryssTvå tipset vecka 18

Ska Manchester City ta poäng av Everton?

SPELA ETTKRYSSTVÅ HÄR!

EttKryssTvå tipset med tippad enkelrad

Läs på om hur du tippar EttKryssTvå

1 Everton – Manchester City (X)

Manchester City har Premier League titeln i egna händer men först måste man besegra ett av seriens bästa hemmalag i Liverpoollaget Everton som har tretton segrar, tre oavgjorda och två förluster på Goodison Park.

2 Aston Villa – Hull (X)

Aston Villa har endast tagit en poäng på de sex senaste matcherna och är farligt nära att åka ur. Hull har i princip säkrat kontraktet och har inte lika mycket att spela för.

3 Manchester United – Sunderland (1)

Ryan Giggs har verkligen fått en fin start med Manchester United sedan han fick ansvaret. Dock möter man tufft motstånd i Sunderland som tagit några fina skalper på sistone i forma av vinster mot Chelsea på Stamford Bridge och hemmaseger över Cardiff med 4-0.

4 Newcastle – Cardiff (1)

Newcastle har sämst form i hela ligan med sex raka förluster! Cardiff har å andra sidan gått knaggligt hela tiden och får det tufft med nytt kontrakt.

5 Stoke – Fulham (1)

Stoke är oerhört starka hemma. Fulham har det tufft och får svårt att hänga kvar.

6 Swansea – Southampton (2)

Öppen historia mellan två offensivt lagda lag.

7 Crewe – Preston (1)

Crewe är precis ovanför nedflyttningsstrecket medan Preston har säkrat playoff spel och inte lika mycket att spela för som Crewe.

8 Milton Keynes – Leyton Orient (2)

Två lag som sällan kryssar när de möts. Båda har allt att vinna i det här läget och det lär inte sparas på offensiven.

9 Oldham – Notts County (1)

Oldham har nio raka matcher utan förlust. Notts County spelar riktigt dåligt borta och man är nu indragna i bottenstriden.

10 Peterborough – Port Vale (1)

Två jämna lag i toppen på tabellen där Port Vale inte har något att spela för medan Peterborough siktar in sig på kommande kval.

11 Swindon – Rotherham (X)

Båda är topplag i League One där Rotherham är klara för kval. Swindon däremot har inget att spela för mer än äran.

12 Brommapojkarna IF – IFK Norrköping (2)

IFK Norrköping har god form och spelar bra för tillfället. Brommapojkarna har det betydligt tuffare med endast två poäng på sex matcher.

13 Mjällby AIF – Halmstads BK

Mjällby har inte vunnit hemma i årets Allsvenskan än men första vinsten kan mycket väl komma nu.  Halmstad har 1-10 i målskillnad på bortaplan och tre raka bortaförluster.

Se vårt Stryktipsförslag för vecka 18 här!