Svar på frågan; vilket lag vann Premier League 2013/2014 och andra svar på frågor som rör Premier League säsongen 2013/2014 kommer vi kunna ge definitivt svar på först strax innan kl. 18.00 sent i eftermiddag när slutsignalerna ljuder runt om på fotbollsarenorna i England. Det är framförallt då som titelaspiranterna Liverpool ”The Reds” och Manchester City ”The Citizens” spelat klart sina matcher Liverpool – Newcastle respektive Manchester City – West Ham och det vinnande laget, och deras supportrar världen över, kan börja sitt firande.

Vilket lag vann Premier League 2013/2014?

Premier League 2013/2014 – avgörandets sista 90 minuter!

Inför avgörandets sista 90 minuter av Premier League säsongen 2013/2014 ser vi två lag som nu gör upp om PL-pokalen och som växlat favoritskapet till den under de sista omgångarna. Liverpool hade tills för ett par omgångar sedan allt i sina händer och det var Manchester City men även Chelsea ”The Blues” som jagade där bakom i tabellen. Nu är läget annorlunda och det är Manchester City som tagit kommandot och kan vid minst oavgjort i dagens hemmamatch mot West Ham lyfta bucklan som titelvinnare av Premier League 2013/2014.

M.C.F.C    vs    Liverpool FC

Manchester City ligger innan denna sista Premier League omgång två poäng före tvåan Liverpool och med betydligt bättre målskillnad. Trean i tabellen Chelsea har ingen möjlighet att vinna titeln men har med endast två poäng upp till Liverpool chansen att sno andraplatsen och därmed byta plats med de röda.
Premier League tabellen 2013/2014

 

Allt kan hända i sista omgången av Premier League 2013/2014

Vi ska absolut inte räkna med att allt redan är avgjort även om det finns professionella bedömare som redan räknat hem segern till Manchester City. Det ser onekligen bra ut för City men både dem och Liverpool har säkert vissa erfarenheter i huvudet. Jag tänker framförallt på två tidigare matcher som båda gått till historien inom engelsk fotboll. Den ena matchen har med Manchester City att göra och den andra med en heroisk insats av Liverpool att göra.

Manchester City vann senast Premier League säsongen 2011/2012 och de avgjorde i den sista minuten i den sista gastkramande matchen i sista omgången! Då stod titeln mellan Manchester City och Manchester United där båda lagen och deras fans hoppade mellan hopp och förtvivlan. Se avgörandet här:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IbF5BTuiIp8[/youtube]

 

Liverpool vill nog idag gärna skapa fram bilden och känslan igen för när de vann Champions League 2005 med en makalös vändning mot Milan som idag anses som den mest spännande och bästa Champions League finalen någonsin!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZbGWNkRlxK8[/youtube]

 

Vi får ge oss till tåls lite innan vi har ett svar på frågan; Vilket lag vann Premier League 2013/2014? Men vi hoppas att det blir en riktigt härlig och spännande eftermiddag med ett sådant där totalt glädjeyttrande jubel från det vinnande laget som efter matchen får lyfta Premier League pokalen till skyn.