Dagens bästa spel: Derby – QPR, goal line -2,5, odds 1,62 @Bet365 med 8U
Land: England
Liga/Cup: Championship
Spelstopp: Lördag 24/5 kl.16.00
Spelbolag: Bet365.com


Det är sannerligen ovisst vilka samtliga lag som kommer att spela PL fotboll nästa säsong. Playoff i Championship har pågått ett antal veckor nu och efter att ha genomlidit och segrat sig framåt, återstår det nu endast två lag, Derby och QPR. Klockan 15.00 ska det så avgöras vilket av dessa båda lag som ska spela i PL nästa säsong. Blir det Derby som gör comeback efter att likt ett stort, publikt fiasko, fått respass med sämsta statistiken genom PL-historien? Eller blir det QPR som återtar sin status som PL-lag efter att ha genomfört en stark säsong i The Championship.

Manager Harry Redknapp (QPR) säger att uppflyttning är precis det som han och laget har kämpat för hela säsongen. Redknapp säger vidare ”Getting promoted on saturday would be right up there for me!”. Det är med andra ord en taggad Redknapp och ett segersuget QPR som entrar Wembley i eftermiddag.

Derby ska inte underskattas, laget har gjort det bra den här säsongen. Även om jag håller QPR som favoriter har jag svårt att spika en seger utan att drabbas av viss tvekan. Istället blir det ett underspel á la ”goal line” -2,5 mål. Ett sådant spel är egentligen ett rent målspel men med asiangardering. I det här fallet finns dock ingen gardering då det är ett decimaltal som spelas. Motiveringen till spelet är enkelt, Derby har en ruggigt bra defensiv, inget av lagen vill gå bort sig då båda lagen vet vad en förlust kommer att kosta. En seger är dessutom värd ungefär en halv miljard kronor! Nog finns det skäl för en mer defensiv matchbild.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Bettingexperten

//Sebastian Lilja