Klockan 22.00 Torsdag kväll smäller det och startskottet går i världens största sportturnering! VM i Fotboll ska genomföras under en månads tid. Av hävd så brukar sydeuropeiska lag ha svårt att ta sig hela vägen när VM spelas i ett Europiskt land. Däremot har man gjort det mycket bra när VM gått av stapeln i ett Sydamerikanskt land. De rader som är fetmarkerade nedan så har VM spelats i Sydamerika. Spana in vem som vunnit de åren, jo ett land från de regionerna.

År, Värdland, Vinnare

1930 Uruguay, Uruguay 
1934 Italien, Italien
1938 Frankrike, Italien
1950 Brasilien, Uruguay
1954 Schweiz, Västtyskland
1958 Sverige, Brasilien
1962 Chile, Brasilien
1966 England, England
1970 Mexiko, Brasilien 
1974 Västtyskland, Västtyskland
1978 Argentina, Argentina
1982 Spanien, Italien
1986 Mexiko, Argentina 
1990 Italien, Västtyskland
1994 USA, Brasilien
1998 Frankrike, Frankrike
2002 Sydkorea och Japan, Brasilien
2006 Tyskland, Italien
2010 Sydafrika, Spanien

Vilket land vinner fotbolls VM 2014 i Brasilien?

Det skulle inte förvåna mig om vi får se ett Sydamerikanskt land stå med bucklan i slutändan den här gången också när fotbolls vm spelas på den kontinenten. Jag tror tyvärr inte att hemmanationen Brasilien fixar att gå hela vägen. Det är en enorm press som byggts upp på det här laget. Flera av spelarna har inte spelat VM tidigare och saknar lite erfarenhet av vad det stora mästerskapet innebär. Självklart så är de en av favoriterna. Kollar man vilka som går vidare från grupperna så ser Argentina ut att ha en relativt bra grupplottning och ska inte ha några problem att vinna den gruppen. Sen skulle det kunna bli så att man får Ecuador eller Schweiz i åttondelsfinalen och kanske Ryssland eller Portugal i en eventuell kvartsfinal. Det ser inte omöjligt ut. Vinner man gruppen så hamnar man dessutom på andra sidan slutspelsträdet som Tyskland och Brasilien ifall de vinner sina grupper. Tar sig Argentina till semifinal så kan allting hända och vi kommer därför tippa på att Argentina vinner VM till oddset 5.00 hos bet365 – världens bästa spelbolag när det gäller live stream och livebetting! Dessutom erbjuder bet365 pengarna tillbaka om ditt lag skulle åka ut på straffar! Detta är ett bra erbjudande att hoppa på och en liten tröst ifall det skiter sig för ditt lag i en straffsparksläggning.

Odds på vinnare fotbolls VM

Brasilien är favoriter tätt följda av Argentina. Uruguay är en riktigt härlig outsider till 29 gånger pengarna med livsfarlige målsprutan Luis Suarez på topp.

odds vinnare fotbolls vm

Vilka tror ni vinner VM 2014?

Diskussionerna är i full gång och det är inte långt kvar till matchstart när Brasilien och Kroatien möts i öppningsmatchen. Redan där tror vi att Brasilien kan få problem. Tror ni Brasilien pallar för trycket att vinna hela VM? Kommentera gärna och tippa vilket land du tror vinner fotbolls VM och motivera gärna varför! Alla våra specialtips inför fotbolls VM hittar ni här.