Dagens bästa spel: Arsenal – Man City, bortalaget vinner, odds 2,30  @Bet365 med 6U
Land: England
Liga/Cup: Community Shield
Spelstopp: Söndag 10/8 kl.16.00
Spelbolag: Bet365.com


Äntligen är det dags för engelsk fotboll igen! Visst, det är inte Premier League, men det är så nära man bara kan komma. Arsenal (FA-cup vinnarna) mot Man City (ligavinnarna) och två av Englands tillika största klubbar.

På förhand är Man City favorit då de står i oddset 2,30 (hos Bet365). Oddset för Arsenal är 3,30 och enligt mig, med all rätt. Man City ska vara favoriter sett till deras trupp och aktuella status. Man har inte tappat någon spelare av rang utan har istället förstärkt truppen med bland annat tidigare Arsenal-spelaren Sagna. Han medverkar dock inte idag och så gör inte heller en hel radda spelare som spelar i lag som gick långt i sommarens VM-slutspel. Bland de stora avbräcken för respektive lag hittar vi Negredo för City och Giroud (förmodad) för Arsenal.

Arsenal må ha en spelsugen Sanchez i startelvan men man har samtidigt ett lag som inte är helt samspelt än. Backlinjen kommer att vara relativt nykomponerad, vilket verkligen inte kan sägas vara fallet för City. I säsongens första viktiga match är stabilitet och förtroende för varandra nyckelord. Där av känns City som givna favoriter.

Man City vinner matchen med 2-1. Lampard gör dock inget av målen (han kommer inte att komma till spel enligt Pellegrini). Således tror jag även starkt på ett överspel på antalet mål i matchen, +2,5 till oddset 1,65

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Bettingexperten

//Seb