Ett hett Londonderby mellan Arsenal och Tottenham är stryktipskupongens mest intressanta match den här veckan. Viktigt att tänka på att några av Premier League lagen har Champions league kommande vecka på schemat. Det brukar innebära att man försöker klara av föreliggande Premier League match med minsta möjliga slitage på sina toppspelare. Är det möjligen i de här matcherna vi hittar skrällarna? Här följer veckans stryktipsförslag för stryktipset vecka 39.

Stryktipset vecka 39, 2014, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – Tottenham (1x2)

Arsenal åkte ut i ligacupen mot Southampton i veckan och kommande Onsdag väntar Galatasaray i Champions League. Spelschemat är tufft med andra ord. Dessutom förlorade man den första gruppsspelsmatchen i CL mot Dortmund och måste i princip ta 3 poäng på onsdag. Tottenham har inte direkt rosat marknaden hittills den här säsongen men det är lite för tidigt för att säga om du lutar åt en plats bland de 7 bästa. Normalt sett hade vi spelat Arsenal här men det är londonderby och allt kan hända. Arsenal har en del skadeproblem så det känns som att Tottenham skulle kunna skrälla här. Vilar Wenger några spelare? Vi helgarderar!

Match 2. Chelsea – Aston Villa (1)

Chelsea har precis som Arsenal Champions League i veckan men gruppen ser betydligt angenämare ut och med tanke på bredden Chelsea har så ställer man nog bästa laget på benen mot Aston Villa som presterat väldigt bra hittills trots tuffa matcher. Man har vunnit mot Liverpool borta och förlorat mot Arsenal hemma senast. Laget har mer rutin i år och ska absolut inte underskattas. Dock räcker det inte till någon poäng på Stamford Bridge. Costa avgör? Vi spikar ettan!

Match 3. Crystal Palace – Leicester (1x2)

Palace har 4 raka utan förlust och spelar en positiv fotboll längs backen. Leicester var det många som trodde skulle få problem inför premier league säsongen. Men efter säsongsinledningen så går det inte att säga annat än att laget blir att räkna med. 8 poäng och då har man hunnit med att möta Everton hemma (2-2), Chelsea borta (0-2 förlust), Arsenal hemma (1-1), Stoke borta (vinst 1-0) och Manchester United hemma (vinst 5-3). Det är tuffa matcher och man kan mycket väl slå Palace borta här. Cambiasso är verkligen en tillgång för Leicester och senast mot United slog han inte bort en enda passning under hela matchen. Vi helgarderar!

Match 4. Hull – Manchester City (1x2)

Lite knackig form på Manchester City men man har haft väldigt tufft motstånd i Liverpool, Stoke, Arsenal, Bayern München och Chelsea i de 5 senaste. Man får nästan inte tappa poäng här och det är inte helt lätt med viktig Champions League match som väntar runt hörnet. Hull var bra redan förra säsongen och frågan är om man kan göra en lika fin säsong i år. Andra året i brukar vara tuffare. Förra året förlorade man båda matcherna mot City med 2-0. Vi chansar och helgarderar här.

Match 5. Manchester United – West Ham (1x)

Vilken smäll United åkte på senast. 3-5 borta mot Leicester efter att ha haft ledningen med 3-1. Försvaret sågades och blev kallad för en riktig hönsgård. Offensiv kraft finns det gått om och det är just bakåt som det ser darrigt ut. West Ham lär spela liknande som Leicester och man kommer förmodligen att backa hem och därefter försöka satsa på snabba omställningar. Kanske kan man klara kryss då man kommer stärkta från 3-1 hemma mot Liverpool senast. Manchester United – West Ham visas av tv kanalen Viasat Fotboll och har matchstart 16.00. Vårt tips 1x!

Match 6. Southampton – Queens Park Rangers (1)

Southampton har 5 raka segrar om man räknar med bortavinsten i Engelska Ligacupen mot Arsenal i veckan (1-2). Koemans gäng var det inte många som trodde på efter att man tappat en hel del klasspelare i somras. Några nyförvärv har tillkommit och man ser stabilare ut än på mycket länge. QPR har haft det jobbigt inledningsvis. I de två senaste bortamatcherna har man 0-8 i målskillnad och inte mycket tyder på att det ska vända mot Southampton. Vi spikar ettan!

Match 7. Sunderland – Swansea (1x2)

Sunderland har inte haft det tuffaste motståndet hittills. Man har kryssat 4 av 5 matcher och jag tror tyvärr att det kommer bli tufft att hänga kvar i Premier League i år. Dock brukar man resa sig mot bra motstånd och kanske kan man göra det här och ta första vinsten för i år. Swansea har gått starkt och har endast en förlust borta mot Chelsea den här säsongen. Vi chansar och helgarderar men 2:an känns given som utgångstecken. Helgardering.

Match 8. Blackburn – Watford (1)

Vid vinst går Blackburn upp på samma poäng som Watford. Säsongen är lång men tåget går rätt så snart om man ska vara med och slåss om kval till Premier League. Vi tror att Blackburn kommer komma heltaggade här och ta alla 3 poängen på Ewood Park . Vi spikar ettan!

Match 9. Blackpool – Norwich (2)

Norwich ligger tvåa just nu i tabellen och har gjort det riktigt bra så här långt. Man har siktet inställt på att direkt ta sig tillbaka till Premier League. Ännu ingen vinst den här säsongen för Blackpool och det lär inte komma på Lördag heller. Vi spikar tvåan!

Match 10. Bolton – Derby (12)

Bolton spelar ikväll (Onsdag) mot Chelsea i Ligacupen och frågan är hur mycket krut man bränner i den matchen. Derby är svårslagna (Ingen förlust på de 7 senaste matcherna trots tufft motstånd). Vi testar 12 här med tvåan som utgångstips!

Match 11. Cardiff – Sheffield Wednesday (12)

Ingen vidare form på Cardiff. Hemma är man ändå helt ok med 2 vinster av 4 möjliga. Sheffield har sett riktigt bra ut i bortaspelet med snabba omställningar och fina resultat. 3 vinster, 1 oavgjord på de 4 senaste bortamatcherna. Sheffield får ses som favoriter här men vi chansar med 12 på stryktipset.

Match 12. Charlton – Middlesbrough (12)

Två bra lag med bra form. Känns som den här matchen kan sluta lite hur som helst. Egentligen skulle vi vilja ha helgardering här då Charlton kryssat en hel del i sina matcher och spelat rätt så målsnålt. Vi chansar med 12 på kupongen!

Match 13. Nottingham – Brighton (1)

Nottingham ångar på och toppar just nu The Championship. 5 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster är facit! Brighton har vikande form och ettan känns rätt så given. En av stryktipsets säkraste matcher på kupongen. Vi spikar ettan!

StryktipsetKommentarer Stryktipset

Vi fortsätter på den inslagna vägen med vårt reducerade system på 144 rader. 4 hel, 4 halv med 12 rättsgaranti.

Veckans säkraste match är Southampton hemma mot QPR.

Skrällen tror vi att antingen West Ham står för genom att ta poäng av Utd eller att Hull slår City hemma pga kommande CL spel.

Observera lite längre ner till höger om ni kollar skadeläget i Premier League att Aston Villa har många sena frågetecken inför Lördagen och att Chelsea endast har Ramires borta. Det kan tala ännu mer för Londonlaget.

Arsenal – Tottenham har sen avspark och börjar inte förrän 18:30

Missa inte heller att Unibet erbjuder 100 kr riskfritt spel på Premier League i helgen.

Kommentera gärna om ni synpunkter på vårt upplägg av stryktipsförslag. Alla kommentarer välkomnas.

Ja då ses vi på Lördag igen!