Kanske blir aningen hastigt, men kände mig skyldig att reka det här spelet trots att det är avspark om ca två timmar nere i Baskien.

Eibar har trots sina begränsade resurser lyckats nå oväntade resultat så här långt. Man har hyfsad marginal (sex poäng) ner till strecket och målet är fortsatt ett nytt kontrakt i La Liga. Till denna match saknar man dock Abraham. Ett avbräck i defensiven, minst sagt. Man lär som vanligt få jobba hårt för poäng ikväll.

atletico-de-madrid-almeria

Avspark 17:00

Det annars så stabila Almería har fått allt annat än resultaten med sig på sistone. Iskall form med idel uddamålsförluster har varit vanligt förekommande. Jag har följt La Liga i många år och är övertygad om att laget kommer vända på den negativa trenden. Det är bara en tidsfråga innan man lämnar bottenträsket och i slutändan hamnar någonstans i mittenskiktet, i vanlig ordning. Skadeläget ser bra ut och jag räknar med att samtliga spelare är villiga att göra det lilla extra för att nå resultat redan ikväll.

Till skillnad mot Almería, som haft aningen oflyt, kan man inte säga detsamma om Eibar. Visst är den lilla klubben från Baskien ett hårt krigande lag, vilket inte får underskattas, men man har haft maximal utdelning på slutet. 1-0 senast på bortaplan mot Celta Vigo är ett exempel. Man ställs nu mot ett rutinerat Almería som i grund och botten är ett skickligare lag och jag ser enormt spelvärde i tvåan här. De senaste resultaten är missvisande och det här är i mina ögon ett ypperligt läge för bortalaget att åtminstone ta poäng. Går in på följande:

Almería asian +0,5 mål till 1,80 (samma som x2)

Almería asian 0.0 till 2,50 (insatsen tillbaka vid oavgjort) 

Båda spelen hos bet365