Dags för stormatch i Copa del Rey på ett kokande Vicente Calderón ikväll och hemmalagets hörnlina är klart intressant här.

Åttondelsfinal i cupen till den spanska kungens ära och två giganters vägar korsas relativt tidigt i turneringen. Atm börjar alltså på hemmaplan i ett dubbelmöte som i vanlig ordning lär bli präglade av mycket kamp och känslor.

Atletico-Madrids-Mario-Mandzukic

Spelstopp 21:00

Simeone tycks ha hittat rätt metoder för att tygla segermaskinen Real Madrid och även om man individuellt sätt är sämre har man lyckats väldigt väl mot Los Blancos de senaste åren. Utöver det taktiska där ett disciplinerat försvarsspel står i centrum är lagets största vapen de fasta situationerna. Jag har inte hittat statistik för hur många mål man har gjort på huvudet hittills i år, men jag kan garantera er att det hänt i nästan varje match.

Om matchen spelats på Bernabéu hade vi med största säkerhet fått se ett lågt försvarsspel från Atleticos sida, men nu måste man nästan gå för seger och spela lite mer riskabelt då man knappast är nöjda med 0-0 eller 1-1 inför returen på bortaplan. Real Madrid har å sin sida inte bråttom och faktum är att man trivs som bäst i omställningsspelet. Det är således inga problem för dem att låta Atm styra matchen och anfalla mest här även om matchbilden givetvis kan förändras vid händelse av ett mål.

Jag räknar med en trevande inledning där Real ligger lågt och väntar på sina lägen. Atletico kommer få utrymme att anfalla under merparten av matchen och man kommer att söka de fasta situationerna i största möjliga mån. Eftersom Real Madrid är favoriter i detta möte får vi en generöst låg hörnlina på Atm och den är väldigt spelvärd under dessa förutsättningar. över 5,5 hörnor på 90 minuter kan Atletico lösa mot vilket lag som helst, inte minst hemma på Vicente Calderón.

Atletico Madrid över 5,5 hörnor spelas till höga 2,10 hos bet365