Har ägnat mycket tid åt att fundera över den här matchen. Vänt och vridit på olika scenarion. Jag vill inte underskatta Liverpool i det här läget, men har svårt att blunda för klasskillnaden lagen emellan. Jag misstänker att vi kan få se en urladdning från Chelseas sida.

Många antyder att Chelsea är inne i en dålig period då man hänvisar till lagets bleka insats i första matchen på Anfield samt superskrällen mot Bradford senast. Jag vill inte lägga någon vikt i dessa matcher överhuvudtaget. Givet rätt förutsättningar (eller fel) kan även det bästa laget förlora i den här sporten.

Dessutom är 1-1 knappast ett dåligt resultat att få med sig hem till Stamford Bridge i kvällens retur. Detta trots att man roterade en del i laget och inte gjorde sin bästa match. Väldigt signifikativt för det topplag man faktiskt är.

Med några få undantag denna säsong, har Chelsea varit en total maktfaktor i Premier League. Hemmaspelet har varit ruskigt stabilt med enbart segrar och 24-3 i målskillnad. Nu står en finalplats på spel och jag räknar med full fart från början. Mourinho ställer förmodligen ut denna elva:

Diego-Costa-Cekebrates-Chelsea-goal

Spelstopp 20:45

Courtois,
Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta,
Matic, Fabregas,
Oscar, Willian, Hazard,
Costa

Bästa möjliga lag alltså. Mot ett Liverpool som inte går vidare på 0-0 och måste framåt. På Stamford Bridge. Jag tror det kan straffa sig rejält. Chelsea är trots allt ligans bästa lag och en reaktion hägrar i luften. En hel del tänkbara spel finns att tillgå och jag väljer att kliva in på följande:

Chelsea över 1,5 mål till 1,61

Chelsea mål före 38:00 minuten till 1,83 (mål, tid för lagets första mål)

Båda spelen hos bet365 som också sänder matchen