Bottenmöte i La Liga mellan Levante och Granada. Jag räknar med att hemmalaget visar pondus mot ett Granada med många avbräck i truppen.

Vi kan väl börja med att konstatera det uppenbara, nämligen att detta är en otroligt viktigt match mellan två lag som inte fått mycket att stämma hittills. Levante blev, som väntat, överkörda av Barcelona på Camp Nou senast och lagets fjärde förlust i de fem senaste matcherna blev därmed ett faktum. Dessförinnan tog man dock en överraskade seger hemma mot Málaga med 4-1, vilket får anses som en bedrift och något att bygga vidare på i kvällens hemmamatch.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Förväntade elvor:

Levante (4-4-2): Mariño; López-Navarro-Ramis-Toño; Xumetra-Camarasa-Diop-Morales; Barral-Uche

Granada (4-2-3-1): Oier; Nyom-Babin-Mainz-Foulquier; Iturra-Marquez; Candeias-Colunga-Lass; El Arabi

Olägligt nog saknas en drös med spelare i Granada-lägret. Piti, Insua, Fran Rico och Cordoba är avstängda samtidigt som Rochina och Ruben Perez är tveksamma. Visserligen får man ihop ett hyfsat starkt lag ändå, men med avbräcken i åtanke bör fokuset i första hand riktas mot defensiven. En poäng vore knappast en katastrof det här läget, poängbehovet till trots.

Att inte förlora den här ”sexpoängsmatchen” är givetvis prio ett för båda lagen, men som jag nämnde tidigare räknar jag med att Levante tar kommandot redan från start. Under normala omständigheter hade oddssättningen varit betydligt jämnare, och sänkningen på ettan känns ändå befogad då gästerna saknar viktiga pjäser i startelvan.

Hemmaplansfördelen ska inte heller underskattas. Levante måste och kommer få ytor att avancera mot ett tillbakadraget Granada, iallafall inledningsvis. Levante har helt klart fördel i det här mötet och den raka ettan känns okej till 2,25. Ser dock ännu större värde på hörnmarknaden. Utdelningen kan mycket väl dröja och med den förväntade matchbilden finns det goda möjligheter för hemmalaget att klara sin lina.

Levante över 5,5 hörnor till 2.00

Spelet finns hos bet365 som också livestreamar matchen