Kvällens andra CL-match är, precis som Man City-Barca, väldigt intressant på förhand.  Sett över två möten kommer det bli oerhört jämnt mellan Juventus och Borussia Dortmund. Däremot är Juve oerhört starka på hemmaplan och kommer förmodligen möta ett lågt försvarsspel. Hörnlinan blir därför väldigt intressant här.

Juventus tog ett stort steg mot klubbens fjärde raka scudetto i helgen. Jag är inget fan av laget från Turin, men dystra sanningen går inte att förneka – Juventus är bäst i serie A just nu. Det är framförallt spelet på hemmaplan som lagt grunden till alla dessa framgångar och truppen innehåller ju som bekant flera klasspelare. Frågan är dock hur långt det räcker i Europa. I gruppspelet gjorde man till slut jobbet och avancerade tillsammans med Atletico Madrid.

Förväntade startuppställningar (UEFA):

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pogba, Pirlo, Marchisio; Vidal; Tevéz, Morata.

• Out: Marrone (thigh)
• Doubtful: Barzagli (ankle), Matri (thigh)

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Bender, Gündoğan; Błaszczykowski, Kagawa, Reus; Aubameyang.

• Out: Grosskreutz (thigh)
• Doubtful: Kehl (shoulder), Durm (flu), Kampl (undisclosed muscle problem)

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Vi får alltså se två starka startelvor. Olyckligt för Dortmund med Kampl såklart, som fick problem på flyget ner till Turin. Tyskarna verkar för övrigt vara på rätt väg i Bundesliga, med tre raka segrar på slutet.

En åttondelsfinal i Champions League är såklart en helt annan femma och Jürgen Klopps manskap lär fokusera på försvarsspelet och omställningar via Reus, Kagawa och vindsnabbe Aubameyang. Laget skördade ju stora framgångar i höstens gruppspel, där man vann relativt komfortabelt före Arsenal, Anderlecht och Galatasaray.

Matchbilden på Juventus Stadium känns glasklar. Juventus lär få styra och ställa en hel del och man kommer att anfalla mest mot ett lågt liggande Dortmund. Jag fortsätter att kliva in på hörnspel då jag anser att hemmalaget ska ha god chans att klara sin lina under 90 minuter.

Dortmund är, trots motgångarna i ligaspelet, en mycket kapabel motståndare. Att man gör mål känns inte alls otänkbart och det skulle i sin tur innebära ökade chanser för hörnspelet.

Med den förväntade matchbilden i åtanke känns linan på 5,5 klart överkomlig till ett trevligt odds.

Juventus över 5,5 hörnor spelas till 1.83 hos bet365

  • Undertecknad åker för övrigt ner till Italien senare under veckan och givetvis ska ett par matcher följas live. Förhoppningsvis blir matchen Genoa-Parma av på söndag, trots ekonomiska bekymmer hos gästerna. Under måndagen väntar sedan ödesmatchen Roma-Juventus på ett fullsatt Olimpico. Någon form av rapport kommer självfallet. Håll till godo!