Ikväll är det åter dags för CL-drabbningar av hög klass. Inte not med att Bayern Leverkusen ska ta emot de spanska giganterna Atletico Madrid utan de engelska finsmakarna Arsenal möter rikemanslaget Monaco från Frankrike. Visst är det härligt med alla dessa omskrivningar?

Arsenal – Monaco är den match som jag kommer att följa allra närmast. Detta då det blir mycket spännande att se hur Arsenal kommer att formera sig och hur mycket man verkligen vågar i en match som man är favorit i.

Till matchen kommer Arsenal med ett mycket starkt lag och man förväntas starta med Özil, Cazorla och Sanchez på det offensiva mittfältet och med Giroud som ensam targetspelare.  Mot sig kommer denna offensiva kvartett ha ett något sargat lag då Monaco bland annat saknar viktiga spelare som Carvalho (mycket CL-rutin där!) och Toulalan. Ett avbräck som mycket väl kan visa sig vara motsatsen är att Ospina möjligtvis får stå över matchen för Arsenal. Istället förväntas Szczesny vakta kassen. Kanske blir det matchen som behövs för att polacken åter ska ta över handskarna med stort H?

Spelet för dagen blir det solklara – att Arsenal vinner på Emirates. Man kommer garanterat inte att nöja sig med att vinna med 1-0 utan kommer snarare att vilja säkra med två eller tre noll. Dock får vi hoppas på att Arsenal gör ett tidigt mål annars finns risken att vi får se fransk försiktighet från Wenger. Finns det något den finkammade fransosen avskyr mer än bortamål mot sig till returmöten?

Spelet: Arsenal vinner matchen till 1,60 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Bettingexperten

//Seb