Förra veckan var ingen lyckad helg på Stryktipset. Vi var inne på att QPR kunde skrälla mot Tottenham och för oss som såg matchen så tycker jag att de förtjänade minst en poäng. Vi sa att veckans säkraste var Norwich mot Millwall och det stämde ganska väl då kanariefåglarna vann med hela 1-4 på bortaplan. Den här veckan ser stryktipset lite roligare ut med bland annat 4 Premier League matcher uppe på tapeten. Den bästa matchen får är tv-matchen och londonderbyt mellan Arsenal och West Ham. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 11, 2015, R-4-4-144

Match 1. Arsenal – West Ham (1x)

Londonderby och veckans match på stryktipskupongen. Arsenal vann över Manchester United i FA-Cupen i veckan och är klara för semifinal där. Man har väldigt bra form och enda plumpen i protokollet kom mot Monaco (1-3 hemma) i Champions League för några veckor sen. West Ham har tappat lite i ligan och har efter den fina hösten nu inte vunnit någon av sina 7 senaste matcher. Ettan känns given men med tanke på att det är Londonderby och Arsenals tuffa spelschema där returen i Monaco väntar kommande tisdag så vill vi ha med krysset här. Vårt tips 1x!

Sista matchen som spelades på Highbury lagen emellan slutade 2-3 till West Ham

Någon som saknar Highbury?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dsoLEtn5jR0[/youtube]

stryktipsförslag vecka 11Match 2. Leicester – Hull (1x2)

Tufft möte i botten att vänta. Leicester har 7 poäng upp till strecket med en match mindre spelad än övriga lag och man kan säga att tåget går snart om det ska bli fortsatt spel i Premier League. Därför är det här lite av en nyckelmatch. Hull har mycket bättre form och är det bättre laget för tillfället. Hemmaplan med en euforisk hemmapublik kan göra att man lyckas vinna den här viktiga matchen. Det känns öppet och vi väljer att helgardera.

Match 3. Sunderland – Aston Villa (1x)

Även den här matchen är otroligt viktig i bottenstriden. Aston Villa med ny manager kommer stärkta efter två raka segrar mot West Bromwich (I fa-cupen och ligan). Sunderland har kryssat en hel del hemma den här säsongen och haft förtvivlat svårt att få till målskyttet på Stadium of Light. Båda lagen är förmodligen nöjda med kryss då man har en liten lucka ner till jagande QPR om fortsatt kontrakt. Det viktiga är att inte förlora den här matchen. Krysset känns givet men vi garderar upp med ettan med tanke på Villas dåliga bortafacit. Vårt tips 1x.

Match 4. West Bromwich – Stoke (1x)

Två raka förluster borta mot Villa för West Bromwich är förstås tungt men innan dess har man slagit riktigt bra motstånd hemma och även gjort det med besked. Formen talar för Stoke som har 3 raka segrar men jag tror att man kommer få det tufft här. Magkänslan säger att West Bromwich kommer vara starkast här trots statistiken sista matcherna. Hela förra säsongen var man bra på hemmaplan. Det är i år som man inlett knackigt men ryckt upp sig rejält på The Hawthorns på slutet. 1x räcker långt!

Match 5. Birmingham – Huddersfield (1)

Dessa möten brukar vara väldigt jämna så det får bli dagsformen som avgör. Huddersfield har 3 raka förluster och 1-9 i målskillnad. Birmingham känns bättre för dagen och bör kunna vinna här. Vi chansar och spikar ettan!

Match 6. Brentford – Cardiff (1x)

Brentford ligger bättre till i tabellen, är starka hemma och borde vara rejält motiverade då de slåss om en kvalplats till Premier League. Cardiff är mycket sämre borta än hemma och har väldigt ojämn form för tillfället. Kanske kan man gneta till sig ett kryss men ettan känns given som utgång. Vårt tips 1x!

Match 7. Brighton – Wolverhampton (1x2)

Båda lagen har okej form och en del värdefulla poäng att spela om. Brighton kan i och med en vinst titta uppåt i tabellen och lämna botten bakom sig. Wolverhampton jagar kvalplats till Premier League och lär knappast vara nöjda med oavgjort. Vi tror på en öppen match med mycket målchanser och även om vi inte vet hur den här matchen slutar så är ett annat tips att ta med den på Måltipset. Vårt tips 1×2

Match 8. Charlton – Blackburn (1)

Charlton har hittat formen med 5 vinster på de 6 senaste matcherna. Spelet påminner om fornstora dagar då laget låg i Premier League. Tyvärr har man vaknat för sent i årets upplaga av The Championship och det är förmodligen för långt upp till en kvalplats. Blackburn har inte rosat marknaden med vinster sista tiden men man har heller inte förlorat. Endast en förlust på de 6 senaste. Man ska dock ha i åtanke att ”The Rovers” har haft ett väldigt tufft spelschema så man kan mycket väl ta poäng här. Vid vinst går Charlton om Blackburn i tabellen och vi tror att man tar chansen. Matchen bör garderas tidigt! Vi chansspikar ettan med tanke på form och hemmaplan.

Match 9. Leeds – Nottingham (2)

Båda lagen har gått bra på slutet men jag håller nog Nottingham som aningen vassare för tillfället. Man har vunnit sina matcher trots svårt motstånd. Man har fortfarande en liten liten chans att blanda sig i kvalstriden men då krävs det nog seger här. Leeds är väldigt ojämna men har sett stabilare ut sista tiden. Tyvärr famlar man lite i mitten av tabellen och frågan är hur stor motivationen är. Vi spikar tvåan på Stryktipset!

Match 10. Norwich – Derby (1x2)

Ett riktigt toppmöte där Norwich får ses som favoriter. 7 vinster på de 8 senaste får fansen att drömma om Premier League. Förlusten kom oväntat mot Wigan för två omgångar sen annars har det sett bra ut där vi fick se en reaktion mot Millwall senast med 1-4 vinst borta. Derby är starkare hemma en borta men har ett mycket bra lag på papperet. Se upp för Tom Ince (gamla storspelaren Paul Ince son) som gjorde mål senast. Vi väljer att helgardera toppmötet som även sänds i TV10.

Match 11. Rotherham – Wigan (1)

Svårtippat! Wigan har det jobbigt men vann borta mot formtoppade Norwich för någon omgång sen. Rotherham har 9 poäng ner till Wigan och jag tror att man vill behålla det avståndet. Det känns lite som sista chansen för Wigan om man ska ha en chans till spel i The Championship nästa säsong. Tror inte att man kommer räcka till här tyvärr. Vi spikar ettan.

Match 12. Sheffield Wednesday – Fulham (1x2)

Sheffield har bättre form med 3 vinster på de 4 senaste matcherna. Fulham är inne i en svacka och har problemet med målskyttet. Bortaspelet har mer att önska. Ändå har man en stark trupp och kan spela väldigt bra emellanåt. Det är stabilitet i spelet som man saknar. Därför vill vi ha med en helgardering här då man kan blixtra till. Vårt tips 1×2 även om Wednesday är favoriter.

Match 13. Watford – Reading (1)

Hemmastarka Watford går starkt just nu och jagar en direktuppflyttning till Premier League. Det är flera lag som går starkt i tabellens toppskikt just nu och det är viktigt med breda trupper i det tuffa spelschemat när det börjar närma sig sluttampen. Watford har en bred trupp och man ska bara vinna här mot bortasvaga Reading. Vi spikar ettan!

Kommentarer om Stryktipset

Hur resonerar vi om veckans stryktips?

– Systemet bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Det är ett reducerat tipssystem med 12 rättsgaranti som innebär att om du har 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

– Veckans säkraste match på Stryktipset är Watford hemma mot Reading. Form och tabelläget borde motivera hemmalaget mer.

– Skrällen tror vi att Fulham kan stå för borta mot Sheffield Wednesday. Har Londonlaget en bra dag så kan man mycket väl vinna här.

– Tyvärr ingen jackpot den här veckan och det var det inte förra veckan heller men omsättningen gick ändå upp till 24 miljoner då och förmodligen blir det något liknande här när det är fler Premier League matcher på stryktipskupongen.

– Ja då ses på Lördag igen! Någonstans..

Hur tippar ni den här veckan? Kommentera gärna! Vilken match anser ni är veckans säkraste? Arsenal?