Ibland är det inte i de allra finaste ligorna med de allra glammigaste spelarna som de tyngsta spelen finns. Nej, ibland är det i andraligorna som godbitarna finns. Idag är således en sådan dag. Ligan jag blickar mot är lillebrodern till Premier League  – The Championship  i England. Matchen i fokus är den mellan bottenlaget Brighton och serieledarna Bournemouth.

Inför matchen skiljer det 19 placeringar mellan lagen och tittar man på den övriga statistiken så är den förkrossande till fördel för Bournemouth. Hemmalaget Brighton kommer med två raka förluster i bagaget. Den senaste var särskilt svidande då man förlorade mot Rotherdam med 1-0.  Bournemouth kommer obesegrade i sina fem senaste matcher och har en knapp serieledning i bagaget. En serieledning som dock inte sträcker sig till fler än en poäng. Bakom sig har man sedan tre lag på samma poäng. Att man gör vad man kan för att ta tre poäng står klart om man ser till att det endast är plats ett och två i toppen som går upp till Premier League direkt.

Således bör detta bli en särskilt het match där Bournemouth inte har råd att tappa poäng mot ett formsvagt bottenlag som gång efter annan misslyckas att ta nödvändiga poäng.

Det som gör spelet extra härligt är att Bournemouth just nu står i nästan dubbla pengarna! Taget alla dagar i veckan.

Spelet: Bournemouth vinner matchen, 1,80 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Bettingexperten

//Seb