Idag spelas ett mycket intressant derby i Allsvenskan. Lagen som ställs mot varandra är Falkenberg och Halmstad. Förväntningarna är stora då det är två lag som febrilt jagar något som kan kallas för form.

Falkenberg kommer till matchen med flera målglada tillställningar i bagaget, dock inte till lagets favör. På de tre senaste matcherna har det blivit förlust i två och kryss i en. Tilläggas ska dock att man har mött tre av seriens bättre lag i Malmö, Göteborg och Djurgården. Krysset kom mot Malmö i en match som man faktiskt lyckades göra tre mål!

Halmstad har haft ett aningen lättare spelprogram men har likväl inte genererat några vidare poäng för den sakens skull. Dock har det funnits flera sekvenser och intentioner i laget som visar på att Halmstad är ett lag som sakta börjar komma igång. Frågan är dock om det kommer till synes här?

Även om inget av lagen på pappret är riktigt bättre än sin motståndare håller jag Falkenberg som lite favorit här. Laget gör betydligt fler mål än Halmstad och man har en ung och hungrig trupp. Dessutom har man fördel av hemmaplan och det väger tungt när det är derby.

FFF står i dagsläget i fina 2,30 gånger pengarna och 1,50 för DNB. Personligen väljer jag det sistnämnda.

Spelet: Falkenberg vinner DNB, 1,50 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Spelservice

//Seb