Fotboll Copa America: Ikväll lördag 2015-07-04 spelas det en mycket stor match i fotbollsvärlden när Chile – Argentina gör upp i Copa America Final 2015! Vilket lag tror du blir Sydamerikanska mästare?

Copa America Final 2015 med speltips och live streaming

Den prestigefyllda fotbollsturneringen Copa America spelas i Chile vilket gör kvällens heta final ännu hetare då värdlandet Chile tagit sig ända till final mot självaste Argentina som för nästan exakt ett år sedan förlorade finalen i fotbolls-VM mot Tyskland med 1-0.

Messi Copa America Final 2015 Chile - Argentina

Ska nu Argentina och framförallt Lionel Messi kunna bärga sitt första riktiga mästerskapsguld på mycket länge. Messi som ju ”bara” har ett guld i ungdoms-VM 2005 och ett OS-guld från 2008 att stoltsera med i landslagssammanhang. Chile å andra sidan har aldrig vunnit någon stor mästerskapstitel i fotboll överhuvudtaget, och nu är man i final! Det är upplagt för en stekhet final! Du kan bara tänka dig stämningen på läktarna ikväll på Estadio Nacional i huvudstaden Santiago.

Liten U21-EM jämförelse med Copa America

Vi har här i Sverige nyligen upplevt ett hejdlöst kul fotbolls-EM för U21 landslaget där Sverige nådde sin största framgång i fotboll sedan fotbolls-VM 1994 och där svenska fansen målade kortsidans läktare gul och blå. Tänk dig då in i situationen när Chiles landslag beträder fotbollsplanen ikväll och ska spela Copa America Final 2015 mot Argentina med Messi & company inför alla hemmafans på ett fullsatt fotbollsstadion som rymmer 48,665 åskådare.

Speltips Chile – Argentina

Chile och Argentina får sägas är de två lag som spelat bäst i turneringen så här långt och är värdiga finalister. Men vi måste lovorda den Chilenska fotbollen lite extra för det är sannerligen än härligt anfallsglad fotboll som Chilenarna visat upp där de vunnit alla matcherna utom en mot Mexiko som slutade oavgjort 3-3. Man har slagit lag som Ecuador, Bolivia, Uruguay och Peru på sin väg till finalen ikväll och här kan du se alla målen. Argentina har haft det betydligt tuffare på vägen. Även om man spelat hyfsat så är förväntningarna så mycket större på en VM-finalist med idel världsstjärnor i laget.

Copa America Final 2015 Chile

Argentina klarade oavgjort mot Paraguay i gruppen där man också vann med uddamålet i de bägge matcherna mot Uruguay och Jamaica. För att sedan i kvarten spela 0-0 mot Colombia i en match som gick till straffar där man med nöd och näppe vann straffläggningen. I semifinalen däremot mot Paraguay brakade målfyrverkeriet loss ordentligt som man hade väntat på under hela turneringen. Paraguay kördes över totalt av Argentina som vann med hela 6-1! Vi har en final att se fram emot ikväll med två formtoppade och anfallsglada lag där hemmafansen antingen får jubla sig vidare genom natten eller där Argentinas gator istället fylls med jublande massor.

Inför matchen har vi kollat in olika odds och vi kan konstatera att oddsen för fulltidsresultat är 3.80 för hemmalaget Chile, oavgjort 3.50, och 2.10 för Argentina. Matchen känns så här på förhand oviss men vi vet att båda lagen har riktigt vassa målskyttar och att de likt traditionen i sydamerikansk fotboll spelar offensivt så borde det inte vara ett alltför vågat spel att satsa på att båda lagen gör mål i matchen. Därför spelar vi med medelinsats på att båda lagen gör mål i Copa America finalen 2015 till oddset 1.83 hos bet365.

Chile – Argentina Live Stream

Vi har lyckan att kunna se årets Copa America Final 2015 mellan Chile – Argentina i direktsändning helt gratis. Får vi se Messi och de andra stjärnorna briljera med målfyrverkeri och därmed ge Messi hans efterlängtade mästerskapsguld? Eller får vi se hela Chile koka av euforisk glädje över sin största framgång inom världsfotbollen någonsin!?

Finalmatchen spelas ikväll 4/7 med matchstart kl. 22.00 svensk tid.