Ikväll ställs så äntligen Malmö FF inför Celtic i den första av två avgörande matcher i CL-kvalet. Klarar Malmö FF att göra om samma bragd som förra året då man tog sig vidare till gruppspelet efter att ha slagit ut Salzburg?

Även om Malmö inte vinner idag så finns fortfarande alla chanser i världen att gå vidare om man gör minst ett mål. Bortamål är som bekant väldigt avgörande i dessa sammanhang.

På förhand är Celtic naturliga favoriter då matchen spelas på Celtic Park inför ett kokande supporterhav. Dock baseras inte favoritskapet till särskilt stor del på de spelare man förfogar över. Forna tiders stjärnspelare har inte riktigt ersatts utan idag är Celtic snarare ett starkt kollektiv än något annat. På många sätt kan man jämföra laget med Malmö. Ett starkt lag som har några skarpa spelare men utan riktiga stjärnor. Ja, okej, Marcus Rosenberg får väl sägas vara en sådan stjärna, trots att han är på ålderns höst med fotbollsmått mätt.

Personligen tror jag på en oavgjord historia men där Malmö lyckas göra mål. 1-1 känns väldigt gångbart här.

Malmö har dessutom relativt god form de senaste matcherna och glöden inför att spela ännu ett gruppspel väger så klart tungt. Kan man dessutom ta med sig allt det positiva från den senaste matchen mot Salzburg, ja då kan det räcka långt. Gör man bara mål så lever drömmen!

Spelet: Båda lagen gör mål i matchen, 2,20 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Spelservice

//Seb