Ett otroligt viktigt reduceringsmål på stopptid signerat Jo-Inge Berget ger intressanta förutsättningar i kvällens retur på Swedbank Stadion. Jag ser värde i lagens offensiva viljor här.

Skottarna kliver alltså in med en 3-2-ledning ikväll. I med bortamålsregeln innebär detta att Malmö går vidare på 1-0, 2-1 eller liknande. Ett mål åt endera håll kommer med andra ord att ge ett frenetiskt jagande lag. Intensiteten är dessutom förhöjd en aning i cupsammanhang som dessa. Men det är likväl hemmalaget som måste ta kommandot direkt. Kapaciteten finns och vi kan räkna med fullt ös från start.

Förutsättningarna ger, som tidigare nämnt, en ganska klar matchbild på förhand. Offensiv fotboll lär prägla aftonens match. Många drar paralleller till tidigare års kvalmatcher, till exempel mot Salzburg, och det är svårt att utesluta vissa tendenser. Det finns inget att förlora för Malmö, samtidigt som Celtic inte alltid är det stabilaste av lag.

Synar man oddsen kan jag tycka det är lite märkligt att bolagen inte förväntar sig samma intensitet och offensiva lust. Överspelet är favorit, men till 1.70 är det inte alls fel att spela över 2.5 mål. Ser dock större värde på hörnmarknaderna såväl i halvtid som fulltid. I synnerhet asian-oddset på totalt antal hörnor. Bättre förutsättningar än så här får man sällan, och i matcher som dessa är det ofta gynnsamt att kliva in på just hörnorna.

Asian över 10 hörnor (insatsen tillbaka på exakt 10 hörnor) finns till fina 1.95 hos bet365