Matcherna mellan de två stora giganterna från Manchester är alltid intressanta på många sätt. Uppstickaren City har de senaste åren seglat förbi som den kanske större av de båda klubbarna, åtminstone ekonomiskt och kanske även spelmässigt? Man City har en klart bättre statistik sett till de senaste matcherna lagen emellan och har än så länge visat en något stabilare grund i sitt spel än sin röda broder United.

Till eftermiddagens drabbning på Old Trafford är det dock ett sargat blått lag som kommer på besök. Man får klara sig utan Aguero och Silva och man har Kompany ur matchform. United har ett aningen gladare skadeläge och bör tillskrivas en fördel tack vare detta.

Personligen tror jag starkt på United här. Man övertygade riktigt ordentligt mot Everton och spelare som Mata, Rooney och Martial ser ut att trivas riktigt bra tillsammans. Försvarsspelet leds med bravur av Smalling och kan han komma upp i samma höga standard som sist har jag svårt att se att Man City kan hota mer än nödvändigt.

Hur man än vrider och vänder på detta är det dock svårt att hitta en given utgång. Det som dock känns som ett lockande spel är överspelet på att båda lagen gör mål. Ett derby är ett derby och det slutar sällan målsnålt mellan dessa lag. Varför inte mål på en fast situation för City?

BLGM – båda lagen gör mål till 1,66 som huvudspel och United som slutsegrare som sidospel känns motiverade. United är bättre för dagen men Citys offensiv ska inte underskattas – även utan Silva och Aguero. Det är faktiskt så att City har ett bättre målsnitt utan Aguero än med honom på planen. Underligt men sant!

Spelet: Båda lagen gör mål, odds 1,66 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Spelservice

//Seb