Ikväll spelas en direkt avgörande match i Allsvenskan. Det är en match som ska förkunna vilket lag som följer med IFK Norrköping in i guldjakten den sista omgången. Blir det hemmalaget AIK eller bortalaget IFK Göteborg? Kryss är inte mycket bättre än förlust för lagen så det är det ingen som går på.

IFK Norrköping satte genom segern mot Halmstad i söndags mycket stor press på lagen bakom sig. Tack vare sitt lilla försprång måste nu både AIK och Göteborg vinna för att ha en chans att gå om nästa helg.

I mina ögon är AIK favoriter att lyckas med detta då de dels spelar på ett makalöst fyllt Friends Arena ikväll och dels därför att de har Goitom på topp och Carlgren i mål. Man har dessutom en bitter historik mot Göteborg som man nu vill se till att göra något med.

Till matchen finns en rad härliga marknader då båda lagen kommer att behöva gå för seger. Dock kan vi räkna med att inget av lagen vill släppa till något mål i matchens inledning och därför kommer defensiven att prioriteras starkt. Det här är två lag som har järnkoll på varandra och här ges ingenting gratis. Spelet att det står 0-0 efter första halvtimmen känns således som ett riktigt vasst spel. Vad som händer därefter, ja det får någon annan ge sig på att tippa!

Matchen startar kl.19 (men blir garanterat försenad).

Spelet: Inget mål innan minut 28, odds 1,80 @Bet365.com.

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Spelservice

//Seb