På lördag spelas det fyra matcher i FA-Cupen och bland annat har vi nöjet att via live streaming på bet365 se Arsenal ta emot Championship ledarna Hull City kl. 13:45. Arsenal är de senaste två årens regerande mästare i FA-Cupen! Ska det bli en tredje fullträff i denna anrika engelska fotbollscup? Förutom matchen Arsenal – Hull City är de tre övriga matcherna som spelas under lördagen Watford – Leeds, Reading – West Bromwich Albion och Bournemouth – Everton. Även dessa matcher ser du via live stream hos spelbolaget bet365.

Arsenal – Hull City Lördag 20 Februari kl. 13:45

Mötet Arsenal – Hull i FA-Cupen kommer bli en riktig höjdare! Ligatrean Arsenal i Premier league möter ligaledaren Hull City i Championship. Efter tjugosex spelade omgångar i Premier League har Arsenal ett utgångsläge att från sin tredje plats i allra högsta grad vara med i fighten om Premier League titeln 2015/2016. Med samma poäng som Tottenham på andra plats och endast två poäng bakom serieledarna Leicester har man så här långt i ligan infriat fansens högt ställda förväntningar och man är nu alltså med och nosar toppduon i bakhasorna. De tre mest tongivande spelarna i Arsenal har den här säsongen varit Olivier Giroud med tolv mål, Alexis Sánchez sex mål och Mesut Özil med sina fyra mål. I senaste ligamatchen i söndags slog man just kommande FA-Cup motståndarna Leicester med 2-1 i en sanslöst viktig match efter att ha vänt ett underläge med 0-1. Avgörandet kom i nittionde minuten vilket gjorde att Arsenal tog hand om alla tre poängen och Leicester fick åka hem med noll.

Se Arsenal - Hull City i FA-Cupen

Olivier Giroud, Mesut Özil och Alexis Sánchez i Arsenal

När det gäller FA-Cupen vet vi att Arsenal ser väldigt allvarligt på sitt deltagande och efter de två senaste årens segrar i FA-Cupen, 2014 och 2015, nöjer man sig naturligtvis inte med mindre än att stå som slutlig segrare när finalen är avgjord senare i vår. Nästa hinder på vägen blir alltså Hull City men det blir garanterat inte någon lätt uppgift. Hull leder just nu Championship och ser otroligt starka ut. Dessutom var det just Hull City som höll på att snuva Arsenal på FA-Cup titeln 2014 då man möttes i final i en högdramatisk match lagen emellan. Så vi ska nog inte räkna med att ta ut någon segrare i mötet Arsenal – Hull i förväg.

Arsenal – Hull var i FA-Cup final 2014

För ni som kan er FA-Cup historia vet ju att det var kommande kombattanter på lördag Arsenal och Hull som spelade i FA-Cup final 2014. En otroligt härlig inramning med ett fullsatt Wembley fick se en nervkittlande match som svängde rejält och fick en vinnare på övertid. Se här alla målen och de bästa höjdpunkterna från den finalmatchen. Njut nu av detta högklassiga fotbollsgodis så länge tills vi på lördag i Arsenal – Hull återigen förhoppningsvis får uppleva engelsk toppfotboll när den är som allra bäst!