Onsdag har blivit torsdag och därmed lämnar vi CL åt sidan för att granska kvällens Europa League. Porto har ett 0-2 underläge att hämta upp när man ställs mot Dortmund hemma på Dragao. Får vi se 90 minuters anfallsspel finns fina värden på hörnmarknaderna här.

Borussia Dortmund gjorde väl vad som förväntades senast med nollan intakt, trots att ett lag som Porto är en tuff motståndare i dessa sammanhang. Tyskarna leder alltså med 2-0 inför en retur som höjer svårighetsgraden ytterligare. Räknar med något sänkta försvarslinjer från Dortmund, med blixtsnabba omställningar via Reus, Aubameyang och Mkhitaryan som grund i kväll.

FC Porto står för en otroligt trevlig fotboll. Varje ligamatch, i synnerhet på hemmaplan, är en fröjd att beskåda. ”Medelhavsfotboll” i sin bästa form med passion, skickligt passningsspel och ett förbannad högt tempo.

Dessutom är Porto ett av mina absoluta favoritlag när det kommer till hörnspel. Har ett fint snitt både på hemma- och bortaplan. Detta beror främst på att över 70 % av anfallen sker via flankerna där man är riktigt skickliga 1 v 1.

Visserligen är ju Dortmund ett svårare motstånd jämfört med de inhemska lagen i ligan, men under rätt förutsättningar, dvs att Porto måste framåt, ska man ha en god chans att kunna pressa de flesta lagen i sin hemmaborg. Kapaciteten finns helt klart. Samtidigt passar denna matchbild Dortmund utmärkt och jag skulle inte bli förvånad om man hittar nätet via kontring. Vi vet ju vad tyskarna är kapabla till.

Om bara Porto får anledning att anfalla under 90 min i kväll är hörnspel ett jäkla bra alternativ här. Linan är helt okej satt på 5,5 men oddset är desto generösare. Lägger dessutom ett litet sidospel på vänsterbacken Schmelzer, som kan få en tuff kväll med mycket dueller och 1 v 1 situationer då Porto gärna utnyttjar sin högerflank.

FC Porto över 5,5 hörnor till 2.25 hos bet365
M. Schmelzer gult kort till 5.75 hos betsafe

Spelstopp 21:05