Än en gång bjuds vi fotbollsälskare på godis i Europaspelet. Matchen för dagen är såklart Liverpool mot Man Utd i utslagsfasen av Europa League. En match som båda lagen garanterat vill vinna till varje pris. Att förlora mot varandra är bland det tyngsta man kan göra!

Förra gången lagen möttes lyckades United sno åt sig segern. Med det resultatet i ryggen så har United vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan.

Till kvällens match har Liverpool i stort sett samma lag som det som besegrade Crystal Palace i helgen. Undantaget är James Milner som om möjligt sitter på bänken. Samma goda skadeläge hittar vi dock inte i United. Skadelistan är nu så lång att den nästan inte får rum på ett A4-papper. Bland de mer tongivande spelarna hittar vi Rooney, Lingaard, Schweini och Valencia. De två senare kan komma att starta från bänken.

Det som talar för mitt spel – hemmalaget vinner, är att Liverpool har en formstark offensiv. Firminho är ligans gigant 2016 när det kommer till att vara inblandad i mål. Benteke fick göra ett välförtjänt mål senast och Lallana och Coutinho visar gryende form. Därtill har Liverpool endast förlorat fyra matcher på hemmaplan den här säsongen. Att det ska komma ännu en mot den värsta rivalen (bortsett från Everton) känns föga troligt.

Det är viktigt för Liverpool att knipa segern här för man vet att det kommer att krävas mål på Old Trafford för att ta sig vidare. Liverpool vinner till 2,15, det är så säkert som det är sagt!

Speltips: Liverpool vinner matchen, odds 2,15 @Bet365.com.

//Seb