Idag spelas en aningen märklig derbymatch mellan de båda Manchester-lagen United och City. Normalt så är det en match som har direkt inverkan på titelchansen och en match mellan två av ligans bästa lag. Den här säsongen är det dock en match som snarare handlar om en plats i Europa League än ligaseger. Formtopp har bytts ut mot det motsatta och längre än från stjärnstatus har den här matchen aldrig varit.

Nej, det är sannerligen ingen vanlig match vi har att vänta idag. City ligger före United i ligan men har spelat oerhört håglöst sedan nyår och annonseringen av Guardiola som efterträdare till Pellegrini. Lagets stora namn som Yaya, Silva, Hart och Aguero har inte haft någon säsong att skryta med och har av naturliga skäl fått utstå en hel del kritik.

För United är det som bekant ett än värre läge. Van Gaal är ständigt utskälld av en enad mediekår samt av majoriteten av Uniteds fans. Uttåget ur Europa League mot rivalerna Liverpool i veckan var ännu ett hål i en redan rostig hink.

Så vad tror vi då om dagens match? Ja, ska man se till spelarnas form och motivation så håller jag United som favoriter. Martial såg riktigt pigg ut mot Liverpool och även Lingard ser stark ut. Dessa båda kan mycket väl fälla avgörandet för United. Dock är det på sin plats med en liten gardering. Det är trots allt en match mellan två formsvaga rivaler!

Speltips: Dubbelchans X2, odds 2,00 @Bet365.com.

//Seb